Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658785
   « Vissza

Zsaru az oviban, és ennek mindenki örült

 « Rendőrségi hírek 
2010. november 17.
 

Szerencsére nem mindennap történik meg egy óvodával, hogy rendőrökre van szüksége. A Csinszka utcai Pipitér óvodának is mindössze egyszer volt dolga a rendőrséggel (körülbelül egy éve egy autót törtek fel az óvoda előtt), de a gyerekeket ez sem érintette. November 10-én azonban egy egyenruhás rendőr kopogtatott be az oviba. Aznap indult ugyanis az Ovizsaru program az intézményben, és Kompolti János főhadnagy a program nyitórendezvényére érkezett.

 DSCF0051

Kompolti János rendőr főhadnagy Rendőr Robival és Rosszcsont Petivel
az óvodások körében

– Az Ovizsarut a Fejér megyei kollégák találták ki, ők voltak, akik először elhatározták, hogy a bűnmegelőzést a lehető legkorábban, már ovis korban elkezdik. Ehhez persze segítségre volt szükségük, ezért kitalálták a két oktatóbábut, Rendőr Robit és Rosszcsont Ricsit is, akik segítségével könnyen szót lehet érteni a gyerekekkel. Ezen kívül néhány segédanyagot, könyvet, színezőket is biztosítottak a programhoz. Ennek köszönhetően a foglalkozások vezetésébe a pedagógusokat is be lehetett vonni.

Az Ovizsaru program egy tanévre szól. Ez alatt a gyerekekkel hat témakört dolgoznak fel. Ebben a biztonságos közlekedés mellett az otthoni veszélyek (vegyszerek, gyufa), az egyedüllét és az ismerkedés szabályai, az egyéb szabályok és az idegenekkel szembeni viselkedések is helyet kapnak. A foglalkozásokat az erre a célra felkészített óvodapedagógusok tartják (biztos, hogy jobban báboznak a rendőröknél), ugyanakkor fontos, hogy a gyerekek igazi, egyenruhás rendőrrel is találkozzanak. Kompolti János főhadnagy ezért valamennyi intézményt, a Péterke utcai Margaréta óvodát, a Cinkotai Huncutka óvodát, a Vadvirág óvodát és a Csinszka utcai Pipitér óvodát is végigjárja, ahol egyaránt beszélget a gyerekekkel, bemutatja nekik a rendőr egyenruhát, majd megismerteti velük Rendőr Robit és Rosszcsont Ricsit, hogy aztán átadja a stafétabotot az erre a feladatra a XIII. kerületi rendőrkapitányságon felkészített óvodapedagógusnak. A november 10-i Csinszka utcai látogatás alkalmával kiderült, hogy van olyan helyzet, amikor a rendőr jelenlé­tének mindenki, a pedagógusok, a gyerekek és a szülők is örülnek. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez