Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602757
   « Vissza

Különleges találkozás a BIBLIÁVAL

 « Cikkek és hírek 
2010. november 17.
 

2010. október 30-án egy történelmi jelentőségű eseménynek lehettünk részesei. A Hetednapi Adventista Egyház Dunamelléki Egyházterületének szervezésében először írták le Magyarországon fejből a Bibliát.

A bibliaírók május óta tanulhatták a kiosztott igeszakaszt A több mint 700 résztvevő között volt 8 éves, aki alig tanult meg írni, de volt olyan idős, aki nagyító segítségével írta a megtanult igeszakaszt. Ami igazán különlegességnek számított, egyik résztvevő Braille-írást alkalmazott.

A „Bibliaíró”programot, mely a Reformáció emlékünnep keretén belül a Budapest VIII. kerület Golgota utca 3-9.n02 szám alatt került megrendezésre Dr. Ősz-Farkas Ernő a rendezvény főszervezője, a DET elnöke nyitotta meg. A Biblia értékét, fontosságát, örök érvényét emelte ki, Gárdonyi Géza „Írás a Bibliába” című verséből vett idézettel alátámasztva. A vendégeket és résztvevőket a Magyar Unió elnöke, Ócsai Tamás köszöntötte.

A rendezvényen felszólalt a Magyar Bibliatársulat Alapítvány főtitkára, Dr. Pecsuk Ottó és ügyvezető elnöke, Steinbach József, valamint Timár Gabriella, a Biblia Múzeum vezetője. Dr.Kovács Bíró János a Transz-Európai Divízió evangelizációs osztályának vezetője Pál apostol a nagy „bibliaíró” szavaiból idézett és bátorította a résztvevőket, mondván, hogy e vállalkozással „történelmi esemény” részesei lettek. Ugyanis a megírt lapok bekötésre kerülnek és az eredeti példány a Biblia Múzeumba kerül elhelyezésre.

A rendezvény végén minden lelkiismeretes és hűséges résztvevő egy MP4 készüléket kapott, mely a Bibliát szólaltatja meg. Értékes ajándéknak számít, mivel ilyen készüléket megvásárolni nem lehet, egyedi példányok, csak erre az alkalomra készültek. Az eseményről hírt adott a Digi TV Híradó, Info Rádió, Kontakt Rádió. Ezenkívül megjelent az ORIGO legnagyobb internetes portálon (fotóriport), a független hírügynökség portálján. A „bibliaírók” között XVI. kerületi lakosok is részt vettek Henter Barna lelkész közreműködésével.

Úgy éreztük, hogy maga a Szerző, a BIBLIA Szerzője volt jelen ezen az eseményen. Ezért Őt illeti a dicsőség, Sola Deo Gloria, Sola Scriptura.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez