Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661199
   « Vissza

Településfejlesztési alpolgármester, környezetvédő tanácsnok Csömörön

 « Portaszolgálat 
2010. október 20.
 

Kivonult a csömöri önkormányzat október 14-én tartott alakuló üléséről Fábri István polgármester, amikor a nyolc képviselő a polgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének napirendjéhez ért. Megtehette volna, hogy a helyén maradva nem szavaz, vagy tartózkodik, de ő ezzel a gesztussal is jelezni akarta az abszolút győztes helyi civilek gondolkodásmódját. A testület 467 300 forint tiszteletdíjat és ehhez 30%-os mértékű költségátalányt állapított meg részére.

A polgármester kivonulását követte az általa társadalmi megbízatású, a településfejlesztési kérdésekkel foglalkozó alpolgármesternek megválasztott Bíró Attila, akinek bruttó havi 233 600 forintot szavazott meg a testület.

Az alakuló ülésen a szervezeti és működési szabályzat módosításával négy bizottságot hoztak létre. A pénzügyi ellenőrzési és vállalkozói bizottság elnöke Eigler Tamás, a népjólétié dr. Szarka Zsuzsanna, az ügyrendi és közbiztonságié Pásztor Sándor, az oktatási, kulturális és sportbizottságé Tormay-Lesták Mária lett. A pénzügyi bizottság létszámát négy képviselőben és két, a következő ülésen megválasztandó külsős szakértőben, a többi bizottság esetében három-három képviselőben és két-két külsős tagban határozták meg. A környezetvédelmi kérdésekkel egyszemélyi felelősként Tihanyi Ferenc képviselő tanácsnokként foglalkozik majd.

Fábri István polgármesteri program ismertetésében többek között arról szólt, hogy jövőképet kell adni Csömörnek. A látvány-beruházások helyett – mint amilyenre példaként a majd 10 millió forintba került főtéri szökőkutat említette –, a csömöri fiatalok továbbtanulásának elősegítésére valamint az igen szerencsés adottságokon nyugvó szabadidős fejlesztések beindítására kíván figyelni. A társadalmi szervezetek részére kiírt pályázati támogatásokról szóló döntéseket idővel az önkormányzattól a Csömöri Kulturális Alapítványnak szeretné átadni.

Formabontó módon Bíró Attila alpolgármester is tartott programbeszédet. Ő is hangsúlyozta, hogy a fejlesztésekről az ötletekről a konkrét tervezésig folyamatosan konzultálni fognak az érintett településrészen élőkkel. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez