Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600874
   « Vissza

Vébéhangulat a zeneiskolában

 « Cikkek és hírek 
2010. október 20.
 

A Rácz Aladár Zeneiskola koncertterme általában zenei rendezvényeknek, ritkább esetekben előadásoknak, konferenciáknak a színhelye szokott lenni. A sport, különösképpen a futball eddig egyetlen egyszer sem kért és kapott helyet a létesítményben. Egészen október 14-ig. Aznap azonban a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körnek köszönhetően focivébé-hangulat uralkodott a koncertteremben. A baráti kör vendége a nyári dél-afrikai focivébén négy mérkőzésen is szerepet kapó magyar játékvezetői trió volt. Az eredeti terv az volt, hogy a rendezvényt a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium ebédlőjében bonyolítják le, ám az iskola igazgatója, Vámos Tibor, aki egyben a játékvezetői triónak is a tagja, úgy ítélte meg, egy ilyen eseményhez méltóbb helyszín lenne a szomszédos zeneiskola díszterme.

DSCF9094 

Borovitz Tamás, a baráti kör vezetője és a két vendég:
Kassai Viktor és Vámos Tibor

Október 14-én tehát a világ jelenleg egyik legjobb játékvezetője, és annak asszisztense volt a vendége a baráti körnek. Kassai Viktornak ugyanis kijár már ez a jelző, hisz 2008-ban az olimpiai döntőt vezethette, majd 2010-ben a focivébén három kiválóan kézben tartott mérkőzést követően a Németország – Spanyolország elődöntőben is ő fújhatta a sípot. Október 14-én a magyar trióból ketten, Kassai Viktor és Vámos Tibor állt az érdeklődők rendelkezésére, harmadik kollégájuk, Erőss Gábor egészségügyi okok miatt nem tudott eljönni. A két szakember azonban nélküle is kiválóan tartotta a frontot. Rendkívül szellemesen és közben mégis szakszerűen meséltek a világbajnokság kulisszatitkairól. Beszámoltak a játékvezetők mindennapjairól, az edzésekről, a megbeszélésekről, arról, hogy miként értesültek a soron következő mérkőzésekről. Meséltek Dél-Afrikáról, a vuvuzelláról (ebből kettőt magukkal is hoztak, sőt Vámos igazgató úr szemléltetésképpen a kisebbiket meg is fújta), a játékvezetők titkos szállásáról, a csínyekről és a meccsek hangulatáról. A vendégek emellett sok érdekes dolgot is bemutattak. A már említett vuvuzellákon kívül az USA – Ghána nyolcaddöntő labdáját, a Jabulanit is magukkal hozták, illetve azokat az elismeréseket, amelyeket az olimpiai és világbajnoki szerepléseikért kaptak.

Az élménybeszámoló egy idő után közönségtalálkozóba ment át. A két vendégre egy jó órán keresztül záporoztak a kérdések. Ez utóbbiakból kiderült, a magyar közönség nagyon ki van már éhezve a focisikerekre, és rendkívül hálás már annak is, ha legalább játékvezetői szinten képviseltetni tudjuk magunkat egy nagy sporteseményen. Kassai Viktor és Vámos Tibor pedig bebizonyította, egy jó bírónak és asszisztensének már nem csak a játékhoz, annak szabályrendszeréhez, hanem a kommunikációhoz is magas szinten értenie kell. (S)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez