Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598101
   « Vissza

Az első sportág, melyről nem csak beszéltek

 « Cikkek és hírek 
2010. szeptember 22.
 

A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör rendezvényei három éven keresztül a következőképpen zajlottak: a kör tagjai, hol a klub fő bázisán, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában, hol pedig valamely külső helyszínen beszélgettek a meghívott vendégekkel.

 

Az élménybeszámolókon, illetve a kérdéseken és válaszokon kívül egyéb dologra mindössze a János utcai napközis táborban került sor. A baráti kör az elmúlt két nyáron rendszeres vendég volt a táborban, ahova szintén hívott vendégeket. Ezeken a rendezvényeken azonban nem csak beszélgettek a gyerekekkel, hanem tesztet is írattak velük, sőt játékokat, ügyességi feladatokat is szerveztek a számukra.

Mindezt azért tartottuk fontosnak elmondani, mert a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör a negyedik év első rendezvényén szakított a korábbi hagyományokkal. Azaz a meghívott vendégeket nem csak meséltette, hanem mozgásra is serkentette. Történt ugyanis, hogy a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola igazgatója, Tóth András, aki nem mellesleg a baráti kör elnökségének is tagja, a nyáron néhány új pingpongasztalt vásárolt. Az eszközök szerepe egyrészt egy új sportág megszerettetése a gyerekekkel, másrészt az, hogy rossz idő esetén a szünetekben is mozogni tudjanak. Az intézmény vezetője számára kapóra jött, hogy a baráti kör a szeptemberi rendezvényén az asztalitenisz sportág jeles képviselőt látta vendégül.

A meghívottak közül hárman el is fogadták a szervezők meghívását. A kétszeres Európa-bajnok, hétszeres BEK-győztes Szabó Gabit, a Magyar Asztalitenisz Szövetség technikai igazgatóját, Juhos Józsefet és a kétszeres paralimpiai érmes, Sashalmon élő Majsai Károlyt a szervezők azonban nem a szokásos asztalokhoz, hanem egy pingpongasztal mögé ültették le. A három vendég természetesen jól érezte magát ebben a szokatlan környezetben is, s mivel a rendezvényen nagy számban részt vettek diákok is, nemcsak meséltek a pályafutásukról, sportsikereikről, hanem ütőt fogva játszottak is a gyerekekkel.

– Szerencsénk volt, mert végre egy olyan sportágat látott vendégül a baráti kör, mely amatőr szinten egy iskolai aulában is űzhető – mondta az iskolaigazgató. – Röplabdázni, vízilabdázni vagy öttusázni nehezen lehetne itt, de az asztaliteniszhez mindössze egy asztal, néhány ütő és labda, valamint kedv szükséges. Szerencsére ez utóbbival a vendégeink is rendelkeztek, így a gyerekek néhány labdamenetet játszhattak a sportág nagy alakjaival. (S)

 DSCF7572

 A képen balról Szabó Gabriella, Juhos József és Majsai Gábor

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez