Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659195
   « Vissza

Foci az árvízkárosultakért

 « Cikkek és hírek 
2010. szeptember 22.
 

A XVI. kerület újkori történetének egyik jeles dátuma volt a 2007. június 30. Ezen a napon adták át ugyanis a gyönyörűen felújított erzsébetligeti sporttelepet. A kerület és a klub vezetése pedig megadta a módját az ünneplésnek.

Három évvel ezelőtt ugyanis hatalmas dzsemborit rendeztek, a június 30-i megnyitóra egyrészt sztársportolókat – Buzánszki Jenőt, az Aranycsapat jobbhátvédjét, Mészöly Kálmánt, a Vasas legendáját, egykori magyar és török szövetségi kapitányt, a nemrég elhunyt Varga Zoltánt, az FTC olimpiai bajnok labdarúgóját és Garaba Imrét, 82-szeres válogatott labdarúgót –, másrészt pedig egy sztárcsapatot, az Újpest FC-t hívtak. A megnyitóünnepség hatalmas érdeklődés mellett zajlott, az eseményre közel 2000 ember volt kíváncsi, mely azóta is megdönthetetlen nézőcsúcs a kerületben.

A gyönyörű létesítményben a 2007. évi megnyitó óta is szívesen játszanak edző- vagy barátságos mérkőzést a016 nevesebb hazai klubok. Az elmúlt három évben például a Vasas nagycsapata kétszer, az MTK pedig egy alkalommal focizott már az Erzsébet-ligetben. Idén a választás ismét az Újpestre esett. Egyrészt, mert a nagyhírű klub több szállal is kötődik a kerülethez, másrészt, mert a szervezők jótékonysági mérkőzésre hívták az újpesti csapatot, s mivel tudták, hogy a klub mindenhol, így a XVI. kerületben is nagyon népszerű, feltételezhető volt, hogy sokan kilátogatnak majd a meccsre. Nos, ha annyian nem is voltak a 2010. szeptember 8-i találkozón, mint a három évvel korábbi meccsen, azért így is körülbelül 400 néző előtt zajlott a találkozó. A mérkőzés célja egyrészt az árvízkárosultak támogatása, másrészt az MLTC utánpótlásának megsegítése volt, ezért a szervezők egységesen 400 Ft-ért árulták a belépőket.

A két csapat érdekes felállásban lépett pályára: az Újpest közvetlenül a Ferencváros elleni rangadó előtt pihentette a legjobbjait, és inkább azokat a fiatalokat játszatta, akik eddig kevesebb szerepet kaptak a szakmai stábtól. A házigazda csapat pedig XVI. kerület néven szerepelt, azaz az Újpest ellenfele a 2007. évi találkozóval ellentétben nem az MLTC, hanem a négy kerületi fociklubból, a RAFC-ból, az Ikarusból, az RSC-ből és az MLTC-ből összeválogatott vegyescsapat volt. A kerületi válogatott néven már a múltban is szerepelt focicsapat. Ahogy azt Varga Ferenc helyi sporttörténész elmondta, 1963-ban az Ikarus Bátony utcai sporttelepén a vidék akkori legjobb együttesének, a Tatabányának is a XVI. kerület válogatottja volt a hivatalos ellenfele.

A 2010. szeptember 8-i mérkőzésnek igazi sportértéke a felek közti többosztálynyi különbségek miatt nem lehetett. A helyi csapat, amíg tudott, partnere volt a patinás ellenfélnek. Meglepetésre még a vezetést is megszerezte a XVI. kerület, azonban már az első félidőben fordított az Újpest, a másodikban pedig újabb négy gólt rúgva magabiztossá tette a vendégsikert (6-1). A mérkőzés a bevételen kívül egy célt azonban kiválóan szolgált: a labdarúgás egy délután erejéig ismét hangsúlyt kapott a kerületben. Az Újpest ugyanis mindent megtett annak érdekében, hogy a 125 éves klubot és sportágat népszerűsítse a Kertvárosban. (S)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez