Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655203
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében – Eltávolodás

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. szeptember 22.
 

A Nap útját a Szűz után a Mérleg kardinális jegyében folytatja tovább. Ez a jegy a kapcsolatokról, a harmóniáról, a diplomáciai készségről szól, valamint ezen pozitív készségek árnyoldaláról, úgy mint elhallgatott igazságokról, egyensúlytalan libikóka állapotról, lustaságról és a dolgok felszínes ítéletéről. A Mérleg zodiákus az ÉN helyett a TE pozíciójába helyezi magát, sok esetben azonban pont ettől az állásponttól merül fel újra és újra a kérdés önmagában; „ki is vagyok Én valójában?” Ahhoz, hogy válaszolni tudjon erre a kérdésre, legfontosabb eltávolodnia a külső világ véleményözönétől és elfeledni a kompromisszumoktól zsúfolt megalkuvó magatartást. A világtól való távolodáshoz meg kell tanulni „NEM”-et mondani. Nagyjából akkora felháborodásra lehet számítani a Nem-leges válaszok miatt, amennyi ideig képtelen elutasítani bizonyos dolgokat. A sors tehát visszavonulásra int, hogy bizonyos távolságból szemlélhessük az életet, a világot. Meg kell tanulni újra szagolni egy virágot, mert ki tudja mennyi ideje már, hogy csak a tanult és szokott illat – melyet az agyban tárolt emlékek idéznek elő – érződik, miközben a virág illata is minden esetben egy picit más és más.

Nehéz időben élünk mostanság, idén érezzük igazán, akár az időjárásunkat, akár anyagi helyzetünket, akár kapcsolatainkat tekintve, hogy a dolgok pillanatok alatt képesek gyökerestül megváltozni. Ezek a tapasztalatok, a bizonyosság elvesztésének aktuális fázisai komoly érzelmi traumákat okozhatnak, melyek talán fájdalmas tapasztalatainknál fogva képesek őszintébb embert faragni belőlünk. Az emberi lélek sarkos, szögletes, hegyes részeit legömbölyíteni, íves formákká alakítani fáradtságos feladat, mert fennáll a megkeseredés, a depresszió veszélye. Ebben a hónapban erről az állapotról lesz szó. Újra és újra kell teremteni a motivációt önmagunkban, mert az égbolton látható „csillagok” komoly akadályokat jeleznek. Szeptember végén a Nap – mely belső öntudatunkat, napunkat jelenti – találkozik az öreg, szigorú tanítóval, a sorsszerűség bolygójával, Szaturnusszal. E találkozás a felnőtté érés – kortól független – folyamatát tekinti elsődleges feladatának.

Hogyan is kell felnőtté válni igazán? Mit is jelent felnőttnek lenni?

Elcsépelt tanításnak hangzik a felelősség felvállalása tetteinkért, a kötelezettségek elvégzése, a törvények betartása stb. Van ennek a felnőtt létnek egy másik oldala is. A világ dolgaitól függetlenül létező öröm felfedezése önmagunkban. A túl sok akadály és probléma, mely túlnyúlik emberi, belátható határainkon feladásra, elengedésre ösztönöz. A túl magas lakáshitel, a természeti katasztrófák utáni nincstelen állapot, a munkahely elvesztése, vagy elvesztésének félelme egy idő után természetközeli embert farag belőlünk, mert van, hogy nem tudjuk már megoldani, hogy el kell engedni, hogy fel kell adni, hogy muszáj mosolyogni egy kicsit rajta, hogy jobb legyen, lehessen. Ez az örömre való képesség felvállalása a valódi belső felnőtt állapot. Másokkal kapcsolatban, gyermekeinkkel kapcsolatban ezt az állapotot, ha csak szavakkal is, de képesek vagyunk megízlelni. „Minden rendben lesz” – mondjuk más problémájára, de vajon valójában képesek vagyunk-e így érezni?

Magyarországon, a magyar emberek, vagyis Mi jobban elfogadjuk a szenvedés állapotát, jobban sajnáljuk a kihasznált, megbántott, eltiport emberi sorsokat, mint ahogyan szeretni tudjuk a kiegyensúlyozott állapotban élőket. A boldog embereket irigyen szemléljük, ahelyett hogy mintáznánk annak hozzáállását. A gyermeki léttől fogva pedig így tanulunk. Mintákat veszünk fel és próbálkozunk. A „felnőttség” testtartását, szavait, a magázódást, a bölcselkedő szavakat is mintáztuk szüleinktől, sőt ha visszagondolunk tizenévei végén járó kamasz mivoltunkra, jókat mosolygunk a csetlő-botló próbálkozásokon. Ugyanígy az öröm elfogadása és megélése is „cikis” helyzetekbe sodorhat kezdetben minket. Hol túl nagy elánnal keblünkre ölelnénk földünk minden egyes teremtményét, máskor meg dogmatikusan szűk keresztmetszetet szabunk az örömteli megélés lehetőségének. Tanulni kell, mert jelenleg ez nem megy. Az örömteli szemlélődés az alapállapot. Ha ez nincs meg, kiestünk az alapállapotból, és újra vissza kell térnünk oda.

A hónap egészségügyi vonatkozásait tekintve a szemek, a lábak, valamint a már előző hónapban említett máj lehet, lehetnek az érintett területek, szervek. A Nap Szaturnusz állás a böjtölést preferálja, ugyanakkor a Halakban tartózkodó Jupiter a mértéktelen evésre hajlamosít. A böjt napja a Szombat lehet, ha a Szaturnuszi felnőtté válással vannak problémáink. Ha érzelmeinket kívánjuk megtisztítani, akkor a tisztító nap, a Hétfő lunáris energiái a megfelelőek erre.

A zord időjárás alkalmat ad arra, hogy a lelkünkben élő „belső Napok” világíthassanak a buszon ülve, a metrón utazva. Sokféle ragyogó napot, örömöt és életerővel teli állapotot kívánok az Olvasóknak.            Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez