Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664721
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. augusztus 25.
 

XIV. kerület

Segítség mentőknek, rendőrségnek

Zavart tudatú személy elbarikádozta magát Szentmihályi úti, első emeleti lakásában július 6-án. A rendőrség és az édesanya kérésére a raj késő este betörte a bejárati és a szobaajtót, ami mögött összetört az odatolt bútor is. A beteget megfigyelésre a Nyírő Gyula kórházba szállították.

Másnap délután egy Uzsoki utcai, első emeleti lakásba hatoltak be kihúzós létrával az erkélyen át, bent egy elhunyt hölgyet találtak.

Július 8-án kora délután a Nezsider park egyik második emeleti lakását törték fel az erkélyen át behatolva, mert a sérült lakó nem tudott ajtót nyitni a mentősöknek. Az illetőt az Uzsokiba vitték.

Július 9-én 18 óra előtt egy Kalapács utcai lakást nyitottak fel rendőrségi kérésre. A bejárati ajtó rácsát gyorsdarabolóval vágták el.

Július 13-án éjjel egy Erzsébet királyné úti házból hoztak le egy túlsúlyos beteget az első emeletről, aki közben elhalálozott.

Július 18-án kora este egy Szentmihályi úti, második emeleti lakásba biztosították a bejutást a mentősöknek, ahol egy idős, sérült beteg várta a segítséget.

Elhunyt személyt találtak egy Vasvári Pál utcai lakásban, amit hatósági kérésre július 29-én délután tört fel a raj.

Augusztus 2-án 13 óra után egy felújítás alatt álló, Dorozsmai utcai ház tetőtéri lakásából mentettek le a tűzoltók egy idős beteget.

Szeméttűz

A Bátorkeszi utca 49-nél egy köbméternyi szemétdomb, a mellette lévő terület száraz aljnövényzete, s egy fa oldalágai égtek július 8-án hajnalban.

Július 13-án éjjel a Bolgárkertész utca 22-nél teljesen leégett egy utcai szemétgyűjtő, az ok: gondatlanság.

Fa- és vízkárok

A Vezér út 39. szám alatti épület 300 négyzetméteres pincéjében egy méter magasan állt az esővíz, átáztak a falak. A tűzoltók július 12-én szivattyúzták ki.

Parkoló Mazdára zuhant egy kb. 20 méter magas fa egyik ága július 13-án. Károsodott a hátsó szélvédő, csomagtér-ajtó, a bal hátsó lámpa. Személy nem sérült meg.

A Balázs utca 35-nél egy 15 méteres akácfa az úttestre, illetve a szomszédos ingatlan kerítésére dőlt július 16-án. A 60-as szám előtt tízméteres, az úttestre dőlt fát fűrészeltek szét.

Augusztus 6-án délután a Vezér út 81. szám alatti ház liftaknájában egy méter magasan álló esővizet szivattyúzták ki a tűzoltók.

Közlekedési mentések

Július 18-án 21 óra 53 perckor riasztották a rajt a Fogarasi út 7-hez, ahol oszlopnak ütközött egy Peugeot 307-es taxi. Két személy kéz- és lábsérülést szenvedett.

Július 20-án reggel Renault és VW Passat személyautók karamboloztak a Fogarasi út 16. előtt. A Renault vezetőjét az Árpád kórházba szállították, a tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

A Thököly út 105-nél Chevrolet személygépkocsi ütközött össze egy segédmotorossal. Károsodott az első lökhárító, motorháztető, szélvédő, a segédmotor alváza elhajlott, vezetőjét a Bethesda kórházba szállította a mentő.

Gázelzáró fölött parkolt egy Daewoo Matiz a Columbus utca 69-nél július 27-én. A Gázművek kérésére a tűzoltók kézi erővel félrehúzták a kocsit.

Augusztus 1-én 5 óra előtt egy kisteherautó ütközött egy Skoda Octavia típusú taxival a Nagy Lajos király útja 69-nél. Két sérült került kórházba, a helyszínelés után a raj szabaddá tette a forgalmat.

Megégett a munkás

Augusztus 3-án reggel a Bagolyvár utcai iskola-kollégium átjárójának tetőszigetelése közben beizzott az épület fala melletti szigetelőanyag. Egy munkás mindkét kézfején égési sérüléseket szenvedett, a raj megszüntette az anyag izzását.

Villámcsapás

Meggyulladt egy Lengyel utcai, földszintes családi ház tetőszerkezete, miután padlásterébe villám csapott augusztus 6-án reggel. Az oltási munka során átáztak a szobák mennyezetei, a födém, a falak. Személyi sérülés nem történt.

Zárlat

Augusztus 8-án reggel egy 400V-os betápláló vezeték 30 cm-es szakaszon megolvadt az Egressy út 92. alatti társasház pincéjében, a lépcsőház füsttel telítődött. A raj szellőztetett és átadta a helyszínt az Elmű embereinek.

XVI. kerület

Égő aljnövényzet

Egy D-sugárral oltották el a Mókus utca 16-nál összehordott szemetet és a kb. 50 négyzetméteren körötte lángoló aljnövényzetet július 9-én délután.

Gyerek a zárt autóban

Július 10-én 10 óra 56 perckor riasztották a rajt a Lőcsei út 18. szám elé, ahol a tűző napon álló autóba belülről bezárta magát egy kisgyerek. Mivel a kulcs is bent volt, a szülő hívta a rendőrséget és közös erővel betörték az ablakot, így a tűzoltókat útközben visszafordították. A gyereknek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

Leégett szemetes

A Thököly út 2-nél lévő buszmegálló sárga szemetese július 14-én éjjel égett le gondatlanságból. Az oltást egy D-sugárral végezték.

Leesett a háztetőről

Egy Marcell utcai családi ház tetejéről az udvarra zuhant a tulajdonos július 15-én reggel. A tűzoltók a kertkapu ajtaját lecsípve adtak utat a rendőrségnek, mentősöknek, akik a Baleseti Intézetbe vitték a sérültet.

Közúti mentések

Július 27-én este tízkor az M3-as felé tartó M0 körgyűrűn, Árpádföldnél meghibásodott egy Renault Magnum típusú nyergesvontató turbója: motorolaj került a kipufogórendszerbe. A füstölést tűznek vélve riasztották a tűzoltókat, akik a kiömlött olajat felitatták. A végleges takarításról az autópálya-kezelő gondoskodott.

Július 30-án délelőtt háromnegyed 11-kor VW Golf ütközött egy Citroën C3-al a Szlovák út 152. előtt. Két sérült kórházba került, a raj elhárította a forgalmi akadályt.

Augusztus 6-án este tízkor halálos baleset történt a Szlovák út 121-nél. Totálkáros lett a Chevrolet Aveo, ami egy Audi A6-tal karambolozott. Az Audi vezetője a helyszínen életét vesztette.

Fennakadt a HÉV-síneken egy Opel Vectra a Veres Péter út 64-nél augusztus 6-án kora reggel. A raj eltávolította a forgalmi akadályt.

Betegmentések

Feszítő-vágóval hatolt be a raj egy Futórózsa utcai, negyedik emeleti lakásba július 12-én reggel. Előtte a rendőrök elkezdték a bejárati ajtófélfa megbontását. A lakás súlyosan sérült lakóját kórházba szállították.

Július 18-án kora reggel a Linda térre szólt a riasztás, ahol egy harmadik emeleti lakásba bezárkózott a lakó, s nem nyitott ajtót a rendőröknek. A behatolás emelődarus szerkezettel az erkélyen át történt.

Combnyaktörést szenvedett beteget mentettek le egy harmadik emeleti lakásból a Hunyadvár utcában július 19-én.

Fa- és vízkárok

Letört fákat távolítottak el az útból július 14-én a Barátság utca 20-nál, a Futórózsa utca 82-nél, másnap délelőtt az Ida utca elején.

Július 21-én a Veres Péter út 101-nél egy 8 méteres fa dőlt egy Ford Focusra. Károsodott a bal hátsó lámpa, ajtó és a tető, személy nem sérült meg.

Elektromos vezetékre szakadt egy 20 méteres akácfa négyméteres ága a Délceg utca 11-nél július 25-én este. Az Elmű áramtalanítása után a tűzoltók megszüntették a vészhelyzetet.

A Sajtó utca 6. szám alatti épület 100 négyzetméteres pincéjéből augusztus 6-án délután szivattyúzták ki a fél méter magasan befolyt esővizet. E napon a Sasvár utca 12-ben is vízmentesítettek egy pincét.

Augusztus 10-én 50 köbméter vizet távolított el a raj egy Honda szivattyúval az Újszász utca 43-ban.

Agglomeráció

Beton a fűben

Az út széli fűbe húzódott le egy személyautó július 16-án Bag egyik mellékutcáján, majd nekiütközött egy fűben rejtőzködő betontömbnek. Ennek következtében az autó felborult, és nekisodródott a közeli lakóháznak. A borulás miatt az autóból kifolyt az üzemanyag, ami ráadásul meggyulladt, és a kocsi teljesen kiégett. A tűzben két közeli lakóház is károsodott.

Villámcsapás

Villám csapott a mezőbe augusztus 3-án Valkó mellett – a gödöllői tűzoltókat egy szénakazal tüzéhez riasztották, de kiderült, hogy több hektáron kapott lángra a learatott búzaszalma. Az eső miatt a tüzet viszonylag gyorsan sikerült eloltani.

Gyújtogatás

Egy versegi családi ház udvarán álló személyautó kapott lángra augusztus 12-én éjjel. A tűz átterjedt a mellette álló kisteherautóra és a családi házra is, mire a tűzoltóknak sikerült azt eloltani. Az előzetes vizsgálatok szerint a személyautót ismeretlenek felgyújtották, így az ügyben a rendőrség is vizsgálódik.

Dinnyebőség

Augusztus 15-én, a kora hajnali órákban az M3 autópályán egy kamion kistehergépkocsival ütközött. Bár az eset során személyi sérülés nem történt, de a tűzoltói beavatkozás így sem maradt el. Az autópályán kb. 250 méter hosszan szóródott ki a kistehergépkocsi által szállított dinnye. Közel egy órán keresztül zajlott az útpálya letakarítása, mire a rend helyreállt, és az utat sikerült dinnyementesíteni.


100806_maglodi_2
 

A szélsőséges időjárásban egyre nagyobb szerep hárul a tűzoltókra, akik egy kiadós vihar után nem csak a kidőlt fák eltávolításában segédkeznek, hanem például a villamoson rekedt utazókat is kimentik szorult helyzetükből – miként az történt augusztus elején Kőbányán, a Maglódi úton.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez