Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654266
   « Vissza

Mínusz ötven kiló – tíz hónap alatt!

 « Cikkek és hírek 
2010. július 21.
 

Történetünk főhőse egy 26 éves fiatal lány, aki akaraterőből, kitartásból kitűnőt érdemelne! Hogy miért is? Mert a tavaly nyáron még 115 kg súlyú lány alig 10 hónap alatt több mint 50 kilót lefogyott, jelenleg 64 kg – minden komolyabb beavatkozás, gyógyszerek, csodaszerek, plasztikai sebészet és éhenhalás nélkül…

 _DSC0392_legkisebb IMG_4694

 

Laura – lányom szívbéli barátnője, és a tavaly júniusi esküvőjén a tanúja – sosem volt filigrán alkat, de kövérnek azért nem volt mondható. 12 éves korában a kosárlabdaedzője is megjegyezte, hogy fogyni kéne… Felnőtt korára a 168 cm-es magassághoz 76-78 kg társult, ami még éppen elment, de a ruhavásárlásnál már gyakran gondot okozott. Az egyetemi diplomaosztásra például már igen nehezen tudott alkalomhoz illő ruhát találni. Aztán a munkába állással összefüggő életmódváltás, ülőmunka, meg még ki tudja mi, rátett egy lapáttal, és szép lassacskán rakódtak a nemkívánatos kilók egymás után. Munkájában sikeres, hosszú évek óta tartó párkapcsolatában kiegyensúlyozott életet élve mégis önbizalomhiánnyal küszködött – nem volt jó tükörbe nézni. Egy idő után a vérnyomása is magasabb lett, s a térde is elkezdett fájni a fokozott terheléstől.

Tavaly nyáron aztán úgy érezte, ez így nem lesz jó, tenni kéne már valamit! Az első lépések egy fülakupunktúrás kezeléssel kezdődtek el a fogyókúra hosszú, rögös útján, mely a mai napig tart heti 2-3 alkalommal. Ez a legnagyobb segítség, amelyet igénybe vett, mert ezzel a módszerrel tudják szabályozni az éhségérzetet, vízháztartást, anyagcserét. Ott kapott diétás tanácsokat is, aminek a lényege a napi maximum 800-1000 kalóriabevitel. Az étel minősége is döntő, szénhidrátból a legkevesebb, a legveszélyesebbek a kenyér, tészta, rizs, krumpli, tejföl sajt, stb. Még a gyümölccsel is vigyázni kell, nem szabad mértéktelenül fogyasztani, és délután sem ajánlatos. Jó viszont gyümölcsnapokat tartani egy héten egyszer, de akkor az a lényeg, hogy egynemű ételt fogyasztunk, például lehet joghurtnapot is tartani, akár egyik nap ilyet, másik nap olyat. Nagyon fontos az egész kúra alatt a folyadékbevitel: 3 liter naponta tea, gyümölcstea, és jó sok víz formájában. Ez az egyik legnehezebb, Laurának ebben is segítségére volt az akupunktúra, hogy képes legyen meginni ennyi folyadékot. Ez azért is fontos, mert ez „mossa ki” a lerakódott salakanyagot, zsírt, s mindent, ami felesleges.

A napi ötszöri étkezést gondosan be kell tartani, ebből az ebéd legyen kb. 400 kalória, és 6 óra után már semmi! Aki dolgozik egész nap, annak komoly nehézséget okozhat a megfelelő kalóriás, és minőségi étel beszerzése, a gyorséttermek választéka nem kimondottan alkalmas erre. Laura eleinte saját maga készítette el, és vitte magával az ételt, majd később igénybevette a VegaFood, a Gastroyal, és az Egészségkonyha szolgáltatásait is. Megtanult tudatosan vásárolni, összeválogatni a mindennapi betevőt. Egyre nagyobb kedvvel tette mindezt, hiszen hétről hétre, hónapról hónapra látványos változáson ment keresztül az alakja – és a hangulata is. A sikerélmény felvillanyozta: már az első 15 kilótól megszabadulva úgy érezte, nincs lehetetlen, s bátran bújt az addig utált fürdőruhába egy hétvégi kikapcsolódás alkalmával. A kúra kezdetén természetesen jelentkező gyengeségen túljutva fokozatosan egyre több mozgást iktatott az életébe. Ahogy kitavaszodott, biciklire pattant, és azóta is azzal jár dolgozni, napi 24 kilométert kerekezve.

Sokan kérdezik tőle, mi lesz a bőrrel, ha eltűnnek a párnák? Ez alkattól függ, hogy kinek hol kényes a kérdés. Van, akinek a karja, combja lesz lógós, Laurának inkább a hastájék a kényes pontja. Ha hízik, rögtön oda megy először, a fogyásnál is ott jelentkezett a probléma. Talált azonban egy módszert, ahol egy rádiófrekvenciás készülékkel végeznek zsírbontást, térfogatcsökkentést, bőrfeszesítést. Jelenleg ezzel a módszerrel egészíti ki a kúráját, biztató eredményekkel. Laura azért hozzátette, hogy természetesen neki még könnyebb látványosan fogyni, mert fiatal. Találkozott olyan idősebb korosztálybelivel is, aki sokkal kevesebb eredményt is sokkal nagyobb erőfeszítéssel ért el. Ez kor és alkati kérdés is egyben. Azért a mínusz ötven kiló nem kevés erőfeszítés eredménye, de megérte! Laura kitartással, tudatos életmódváltással olyat ért el, ami példaértékű: 48-asról 36-os méretre csökkentette a ruhaméreteit! Ebben természetesen támasza volt párja is (egy vékony, magas fiú…).

De Laura nem csak külsőre változott. A rendkívül intelligens, de visszafogott, szégyenlős lányból kibújt igazi természete: a kedves, életvidám ember, barátai, ismerősei őszinte örömére. És újra imád vásárolni! Főleg olyan üzletekben, amelyeket eddig nagy ívben, bánatosan elkerült. Csak egy aggasztja: valószínűleg könnyebb volt megszabadulnia az 50 kilótól, mint a feleslegessé vált ruhatárától, a cipőiről nem is beszélve…   /Szőke Kati/

IMG_1375

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez