Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28802399
   « Vissza

Paor Lilla gyűjti a Kék Szalagokat

 « Cikkek és hírek 
2010. július 21.
 

Nem túlzás azt állítani, hogy Mátyásföldön, sőt a kerület egyéb részeiben is sokan ismerik a Paor-családot. Egyrészt az édesanya, Paor Éva helytörténeti és közösségi tevékenysége miatt, másrészt pedig a leánya, Lilla médiatevékenysége miatt. A Digi TV jelenlegi műsorvezetője 1988-ban a Terézvárosi Televíziónál kezdte meg a médiakarrierjét. Előtte a Béla utcai, majd a Hősök terei iskolákban tanított. Egy darabig a televíziózás és a tanítás párhuzamos tevékenység volt az életében, ám 1994-től már egyre kevesebb ideje jutott az iskolai munkára. (Pedig akkor már a XVII. kerületi Kucorgó téri iskolában igazgató-helyettes volt.) Az erzsébetligeti volt orosz laktanya területén működött ugyanis az első hazai kereskedelmi televízió, a Metropol TV. Paor Lilla másfél éven át vezette a műsorokat, majd a televízió megszűnését követően az újonnan alakult kereskedelmi televízióknál, a TV3-nál, a Szív TV-nél, majd az ATV-nél és a Duna TV-nél folytatta a pályafutását. Médiatevékenysége közben akadt egy kétéves kitérő is: 1998-1999-ben ugyanis Olaszországban énekelt. A kábeltelevíziók legismertebb műsorvezetője sokszor bizonyította már, hogy kiváló énekhanggal rendelkezik. Edit Piaf dalai pedig különösképpen illettek hozzá. 2000-ben is csak évi rendes szabadságát tölteni érkezett haza, ám eközben annyi ajánlatot kapott, hogy úgy döntött, inkább itthon folytatja tovább a pályafutását. Azóta már saját stúdióval rendelkezik. Korábban az Egyesület Magyar Kábel TV számára, egy éve pedig a Digi Televízió számára készít műsorokat. Ezen kívül még a Terézvárosi TV működtetése is az ő feladata, illetve az ATV és a Duna TV is rendszeresen sugározza az anyagait.

kormany

Paor Lilláról az elmúlt években azonban nem csak televíziós szereplései miatt hallani. A mátyásföldi műsorvezető ugyanis egyre komolyabb vitorlássikerekkel is büszkélkedhet. A sportággal csak a véletlennek köszönhetően ismerkedett meg. 1988-ban éppen egy balatonfüredi hotelben énekelt, és a kevés szabadidejében a Balaton partján napozott, de eközben egyszer elaludt a matracán, és besodródott a tó közepére. Egy vitorlásnak köszönhette, hogy ép bőrrel megúszta az esetet. Kifele jövet azonban végleg sikerült beleszeretnie a sportágba. A 90-es években még csak ízlelgetni tudta vitorlázás örömeit. Amikor az ideje (és a családja) engedte, azonnal rohant a Balatonhoz, és felkéredzkedett valamelyik hajóra. Ám, ahogy ügyesedett, úgy vált egyre erősebb szenvedélyévé a hajózás is. 2000-ben végül „kötélnek állt”, és vásárolt egy saját vitorlást. Ezzel pedig az addigi hobbi egy csapásra hivatássá vált. Egyre több időt töltött a Balatonon, sőt belekóstolt a tengeri vitorlázásba is. Ez utóbbiba nem csak belekóstolt, hanem egyből fejest is ugrott. 2004-ben tagja volt annak a csapatnak, mely az első nagyhajós országos bajnokságot megnyerte. A tengeri hajózástól még az sem tudta eltéríteni, hogy 2007-ben az Adrián egy súlyos sérülést szenvedett. Egy elszabadult rögzítőkötél ugyanis valamennyi bordáját, és több csigolyáját is eltörte.

Lilla július 3-4-5-én immár kilencedik alkalommal állt rajthoz a legnagyobb magyar vitorlás versenyen, a Kék Szalagon. A Balaton-kerülésnek megszokott csapatával (dr. Dulin Jenő és Újvári Gábor) és az Ábránd nevű vitorlással vágott neki. A rendkívüli időjárási körülmények között sikerült csúcsot dönteniük. Korábban ugyanis átlagban 21-26 órára volt szükségük a magyar tenger megkerüléséhez, ám idén a szélcsendes időjárás miatt 35 órát kellett a vízen eltölteniük. A Kék Szalag végül nem jött össze Lilláéknak (bár a mátyásföldi műsorvezető nagy gyűjtője ennek a trófeának, hisz már öt alkalommal sikerült elhódítania a szalagot), ugyanis az őket megelőző egység egy hajszállal gyorsabbnak bizonyult, de az akaraterejéről és küzdőképességéről is ismert Paor Lilla megfogadta, hogy jövőre biztos, hogy revánsot vesz majd az ellenfeleken. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez