Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756628
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Balesetek 
2010. június 16.
 

Elnézte a lámpát

Május 31-én éjszaka egy Suzuki Swift típusú személygépkocsi haladt a Fogarasi úton. Amikor a Nagy Lajos király útja és a Fogarasi út kereszteződéséhez ért, a gépkocsi vezetője elnézte a közlekedési lámpát, azt hitte, hogy szabad jelzést kap és behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő Ford típusú személygépkocsival. Ennek következtében a Ford megpördült és kidöntötte a gyalogátkelő jelzőlámpáját. A baleset okozója nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést szenvedett a fején, a felelősségét elismerte.

Érkezett egy őz

Június 2-án este egy Opel Astra haladt a Cinkotai úton a 17. kerület felé. A Naplás út kereszteződése előtt a sofőr arra lett figyelmes, hogy neki jobbról, a szántóföld felől hirtelen elé ugrik egy őz. Fékezésre már nem volt ideje, így elütötte az állatot, ami az árokba repült, elpusztult. A gépkocsiban több százezer forintnyi kár keletkezett, az állat értéke pedig nyolcszázezer forint a vadásztársaság munkatársa szerint. Mivel a vadveszélyt jelző tábla ki van téve erre az útszakaszra a vadásztársaság polgári peres úton követelheti az autóstól a kártérítést.

Megint az s-kanyar

Június 3-án délután egy Skoda Fabia haladt az Arany János úton, amikor a benzinkútnál lévő „s” kanyarban a vizes, csúszós aszfalton megcsúszott és áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező Honda Civic bal hátuljának. Szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Elnézett elsőbbség

Június 5-én délután egy Audi A4 típusú, osztrák rendszámú gépkocsi közlekedett a Bekecs utcában a Timur utca irányába. Amikor a Monoki utca kereszteződéséhez ért, megállt, mivel elsőbbséget adott egy BKV busznak, majd elindult. Ekkor jobbról érkezett egy Hyundai terepjáró, amivel összeütközött. A felelősségét nem ismerte el, ezért szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Ki a felelős?

Június 6-án délután az Összefogás sétány 4. szám előtti parkolóban egy Opel Astra tulajdonosa azt észlelte, hogy parkolás közben megrongálták az autóját. A mellette álló Skoda Felícián olyan sérülés nyomokat talált, ami megegyezett az ő kocsiján okozott sérülésekkel. Megkereste a Skoda tulajdonosát, de ő tagadta a károkozást, ezért szabálysértési eljárás indult az ügyben.

A házszámot nézték

Június 7-én a déli órákban egy Skoda Fabia haladt a Cziráki úton az Egyenes út felől a Piros rózsa utca irányába. A Cziráki út 23. számot kereste a jármű vezetője, ezért a házszámozást figyelte és nem vette észre az út jobb oldalán lévő Ford Fiestát, aminek nekiütközött. A felelősségét az okozó elismerte.

Jött a motoros

Június 7-én reggel egy Opel Astra típusú személygépkocsi vezetője a Besnyői utcából akart kikanyarodni balra, nagy ívben a Stefánia útra. A kanyarodás megkezdése előtt megállt, mivel elsőbbséget kellett adnia. Egy neki jobbról érkező gépkocsi vezetője azonban megállt és intett, hogy kanyarodjon ki. Az Opel elindult, de ekkor összeütközött a belső sávban szabályosan haladó motorkerékpárral. Az ütközés következtében a motoros elesett, ezért értesítették a mentőket, akik lábtöréssel és fejsérüléssel a Honvéd kórházba szállították.

Elindult a pótkocsi

Június 7-én reggel egy pótkocsit parkoltak le a Décsy József utcai nyitott parkolóban, amin három vas konténer és egy fémzúzó volt. Mivel nem ékelték ki, pár órával később a pótkocsi önállósította magát és legurult a lejtőn, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A villanyoszlop kitört és rádőlt egy fára. A konténeren szereplő telefonszám alapján értesítették az üzemben tartókat.

Tolatva öszetörte a lábát

Június 8-án délelőtt egy ebéd szállító jármű leparkolt a Margit utca és a Sashalmi sétány kereszteződésénél. A gépkocsi vezetője kiszállt az autóból és a duplaszárnyas ajtóhoz lépett és készíteni kezdte a szállítandó ételeket. Ekkor egy erős nyomást érzett a bal térdénél, ami beszorult az autó lökhárítója és a bal csomagtér ajtó közé, mivel annak neki tolatott egy Opel Corsa. A Corsa vezetője ezt észre sem vette, csak akkor, amikor hallotta, hogy valaki csapkodja a kocsi tetejét. Ekkor látta a földön fekvő sérültet, akihez mentőt hívtak. A Baleseti Intézetbe szállították, a sérülés fokáról nyilatkozni nem tudtak.

Ütközés a repülőtéren

Június 9-én este a mátyásföldi reptéren történt személyi sérüléses baleset. Egy Opel Corsa típusú személygépkocsi a repülőtér szilárd burkolattal ellátott részén kívánt megfordulni, amikor neki balról érkezett egy Daihatsu Charad, amivel összeütköztek. A Daihatsu vezetője megpróbált kiszállni az autójából, de eközben összeesett. Ezt látva az Opelben tartózkodók azonnal értesítették a mentőket és a rendőrséget. A sérült férfit a mentők a Baleseti Intézetbe szállították mellkasi sérülés gyanújával, az Opel sofőrjét pedig előállították vérvételre, mivel a helyszínen szondát fújattak vele, ami elszíneződött.


513856
 

Motorosbaleset. A Pécel és Isaszeg közötti úton, a Nagytarcsai kereszteződésnél történt súlyos motorosbaleset június 6-án délután – egy budapesti férfi kanyarodás közben összeütközött a szemből érkező motorossal, aki az ütközés következtében súlyos sérüléseket szenvedett.


DSCN0441
 

Kátyúgondok. A képen látható méretes kátyú még májusban okozott balesetet a Cinkotai úton, ahol egy személyautó kereke a mély kátyúba hajtva teljesen szétszakadt, és az autó az út mentén, a bokrok között állt meg. De az sem mindig jobb, ha az autós kikerüli a kátyút, amint az június 8-án délelőtt történt a Szlovák úton. Egy Renault Twingo vezetője azt vette észre, hogy egy szemből érkező Renault áttér az ő sávjába, ezért fékezett és próbált félre húzódni de ennek ellenére a Mazda a Twingo bal oldalának ütközött. Ennek következtében a vétlen sofőr fejsérüléssel került kórházba. A Mazda vezetője elmondta, hogy egy út szélén lévő kátyút akart kikerülni, ezért tért át a szemközti sávba, de a manővert nem tudta időben befejezni.

DSCN0443

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez