Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28772150
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. június 16.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

A rendőrség hívására az ablakon át hatolt be a raj egy Ormánság utcai, földszinti lakásba május 26-án, benn egy elhunyt személyt találtak.

Május 28-án, szintén rendőrségi kérésre, felfeszítették egy zárt lakás ajtaját a Bíbor utcában.

Egy Ond vezér parki, első emeleti lakásában elhunyt egy idős hölgy. A raj május 31-én este hatolt be a bezárt lakásba.

Eszméletlenül feküdt zárt, Sárrét parki lakásában egy begyógyszerezett személy június 1-én. A tűzoltók 14 órakor feltörték az ajtót, és utat adtak a mentőknek.

Fa- és vízkárok

Május 26-án két egymásra dőlt fát fűrészeltek szét a Róna park 81-nél. Reggel a Mályva utca 12-be vonultak ki, ahol egy fa kidőlve épületnek támaszkodott. Május 28-án délután egy kettéhasadt fát mentesítettek a Lengyel utca 21-nél. Május 30-án faág szakadt az úttestre a Kerepesi út 80-nál, a forgalmi akadályt megszüntették. Június 1-én a Besnyői utca 1. előtt egy 15 méteres fa parkoló autóra dőlt, ami megrongálódott. Másnap reggel az Amerikai út 47-be vonultak ki, ahol egy kétemeletes társasház belső udvarán garázsra és egy Mercedesre dőlt egy meggyfa. Az Istvánmezei út 1-ben, a mélygarázsban összegyűlt 30 cm-es vizet szivattyúzták ki május 26-án. Május 30-án este a Róna utca 214. szám alatti kórház előtti meggyűlt vizet mentesítették.

Közlekedési mentések

Egy Opel Astra kidöntött egy közlekedési lámpaoszlopot május 27-én délután a Fogarasi út 103-nál. A motorra folyt hűtővíz gőzét füstnek vélték és hívták a tűzoltókat. Személyi sérülés nem történt.

Peugeot 406-os ütközött egy Ford Focussal május 29-én délben a Fogarasi út 23-nál. A felborult Peugeot-t a raj állította a kerekeire, egy könnyű és egy súlyos sérültet az Árpád kórházba vittek. Szintén május 29-én egy sárban elakadt Vöröskeresztes kamiont húztak vissza az úttestre.

Egy D-sugárral oltották egy Peugeot 307-es kigyulladt motorterét június 2-án 13 órakor a Stefánia út 2-nél. A kocsi tulajdonosa nem került elő.

Június 5-én 17 óra 23 perckor riasztották a rajt a Mogyoródi út és Angol utca sarkára, ahol egy Suzuki Swiftből folyt az üzemanyag. A raj az üzemanyag-vezetéket eltávolította, a kifolyt naftát homokkal mentesítette.

Fiat Punto karambolozott egy Suzuki Swifttel június 5-én 15 órakor a Mogyoródi út 10. szám előtt. Két másik arra közlekedő autó is megsérült. A raj áramtalanított, és megszüntette a forgalmi akadályt. Két sérültet az Árpád kórházba, egy gyermeket a Heim Pál kórházba szállítottak a mentők.

Június 6-án este kigyulladt egy benzin-gázüzemű VW Transporter a Vajdahunyad sétány elején. A gázpalackot a raj robbanás előtt lehűtötte; kitört a jobb első ablak és a szélvédő. Sérülés nem történt.

Június 7-én éjfélkor az Emília utca 49. szám előtt egy Suzuki személyautó kiömlő üzemanyagát mentesítették.

Veszélyes, szilárd anyagot szállító teherautó pótkocsijának féke füstölt június 7-én 23 óra után a Kacsóh Pongrác út elején. A tűzoltók kiérkezése előtt a füstölgés megszűnt, a raj visszahűtötte a túlhevült alkatrészeket.

Éjszakai mentés

A Kerepesi út 90-ben, a tizedik emeleti tetőtéri átjárójából mentettek le a tűzoltók egy erősen túlgyógyszerezett, súlyosan sérült személyt június 3-én éjjel 3-kor.

XVI. kerület

Villanyoszlopok

A Veres Péter út 109-nél kidőlt egy villanyoszlop. A raj május 28-án délelőtt megszüntette a forgalmi akadályt.

Június 3-án reggel jelezték a tűzoltóknak, hogy a Mátyás király útja és Ida utca sarkán álló beton villanyoszlop alsó részén vékony repedések keletkeztek. Megállapították, hogy életveszély nincs, és értesítették az Elműt.

Levert gázóra

Május 27-én délelőtt gázszivárgást észleltek a Farkashida utca 1/b. alatti, bontás alatt lévő épületben, ahol ismeretlen személy leverte a gázórát. A Gázművek elzárta a vezetéket.

Éjjeli tűz

Éjjel 3 óra után oltották el a fémkonténerben lángoló szemetet az Olga utca 4-ben június 6-án.

Esők, felázott talaj

Az esőtől fellazult talaj sok helyen nem tudja megtartani a fákat. Június 1-én délelőtt az Őrmester utca 30-nál dolgoztak egy 6 méteres, úttestre dőlt cseresznyefa eltávolításán, a Kétlovas és Locsoló utca sarkán pedig 12 méteres akácfa dőlt villanyvezetékre. Itt a raj az Elmű áramtalanítása után XXI/létra segítségével szüntette meg a vészhelyzetet.

Június 4-én egy Vízgát utcai családi ház pincéjéből szivattyúztak vizet, károsodott egy hűtőszekrény és elázott az ott tárolt cement.

Másnap reggel az Újszász utca 45. szám alatti társasház pincéjében dolgozott a kismotor-szivattyú.

Június 7-én az Újszász utca 45/k. alatti háromemeletes társasház pincéjében 600 négyzetméteren öt centi magasan állt a víz, amit tűzoltótechnikával nem lehetett eltávolítani. A pince melletti szervizaknában 200 köbméter víz gyűlt össze, ezt két Honda szivattyúval szívták ki. A pincébe innen szivárgott le a víz.

Gázpalack

Június 4-én este a Budapesti út 281-be szólt a riasztás, ahol egy 12 kg-os PB gázpalack lángolt a reduktornál. Az oltás D-sugárral történt, személyi sérülés nem történt.

Agglomeráció

Tűzoltók vízben

A június eleji esőzések hatására ismételten a műszaki mentéseké lett a főszerep. Majd egy héten keresztül szinte folyamatos volt a vízszivatásokhoz, a meglazult talaj miatti fakidőlésekhez, talajbeszakadásokhoz, épületomlásokhoz való vonulás. A gödöllői tűzoltók közreműködtek a Galga és a Zagyva árvízi védekezésében is, miközben négy napra tíz fő a Miskolc környéki védekezési munkálatokhoz is vezénylésre került. A sok eső hatására igencsak elburjánzott a növénytakaró is, így ezen a héten megkezdődött lassan az avartüzek időszaka is.

Gázrobbanás

Június 4-én egy gödöllői családi házban bekövetkezett gázrobbanáshoz riasztották a tűzoltókat. A helyszínen tüzet már nem találtak, ám a detonáció miatt az épület ablakai kitörtek, s egy, a házban tartózkodó személy súlyos égési sérüléseket szenvedett. A robbanás okait vizsgálják.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez