Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28597975
   « Vissza

A kis Szemler nagyot alakított

 « Cikkek és hírek 
2010. június 16.
 

A Szemler név jól ismert a kerületben. Szemler István ugyanis évtizedek óta aktív tagja a helyi közéletnek. Úgyis, mint az MLTC sportegyesület elnöke, és úgyis, mint a helyi MDF korábbi elnöke. (Ma már nem tagja a pártnak.) Most azonban nem ő, hanem a fia, ifjabb Szemler István tett róla, hogy a családi név jól csengjen. Az idén éppen 40 esztendős fiatalember 2003-ban szerződött az MLTC BLASZ I-es labdarúgó-csapatához. Azóta számtalan góllal és nagy lelkesedéssel segítette a csapatot. Nagy szerepe van abban, hogy az állandó létszámhiánnyal és emiatt folyton a kieséssel küzdő csapat mind a mai napig a fővárosi bajnokság élvonalában szerepelhet. A csapat érdekében ifjabb Szemler István még a valódi „hivatását” is képes lett volna feláldozni.

 
Ifjabb Szemler István (guggolósor balról a harmadik) a Vasas elleni meccsen

A mátyásföldi (most már csömöri) fiatalemberről ugyanis kevesen tudják, hogy 9 éves kora óta cselgáncsozik, kétszer nyert korosztályos magyar bajnoki címet, felnőttként sokszor volt dobogós, és egy ideig még a bővebb válogatott keretnek is tagja volt. Ifjabb Szemler István emellett közel húsz éve focizik, korábban a Pasarétben, majd, ahogy már írtuk, az elmúlt nyolc évben az MLTC-t erősíti. A nagypályás focinak köszönheti, hogy kiváló a kondíciója, amit a cselgáncs-versenyeken is hasznosítani tud. Ifjabb Szemler István ugyanis aktív versenyzői pályafutását befejezve sem szakított a sportággal, hanem továbbra is edz, és, ha ideje engedi, akkor a senior versenyeken is elindul. 2002-ben először vett részt senior világbajnokságon, és az észak-ír Derryben megrendezett versenyen a 30-35 éves korosztályban, a 90 kg-os súlycsoportban mindjárt világbajnok lett. Két évvel később majdnem összejött számára az ismétlés is, de Bécsben végül a harmadik hellyel kellett megelégednie. Még ugyanabban az évben sikerült a javítás, hisz a Kecskeméten megrendezett Európa-bajnokságon ismét első tudott lenni.

Aztán egy hosszú űr következett. Ifjabb Szemler István ugyanis a fociért, de leginkább az MLTC-ért feláldozta a cselgáncsedzéseket. Ez az állapot már-már véglegesnek tűnt, ám 2009-ben már szülőként lekísérte a fiát egy cselgáncsedzésre, és ismét kedvet kapott a folytatáshoz. Mikor megtudta, hogy 2010-ben Budapesten rendezik a világbajnokságot, már gőzerővel kezdett dolgozni. Ennek aztán meg is lett az eredménye: a május végi versenyen ugyanis a 90 kg-ban (igaz már a 40-44 éves korcsoportban) ismét első lett. Sőt, a csapatversenyben is részt vett, és remek versenyzéssel aktív szerepet vállalt a bronzérem megszerzésében. (M)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez