Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599930
   « Vissza

Mérleget vont a Kertvárosi Vívó SE

 « Cikkek és hírek 
2010. június 16.
 

A kerületben egyre többen szeretik a kávét. No, nem éppen a csészében gőzölgő fekete löttyre gondolunk, hanem a másfél éve alakult KVSE-re. A Kertvárosi Vívó Sport Egyesület ugyanis ennyi idő alatt alaposan megvetette a lábát a XVI. kerületben, és ma már ott tart, hogy a hazai vívóversenyeken is egyre többször és egyre nagyobb létszámban reklámozza a névadó városrészt.

A Decsi István vívóedző (2009-ben az év edzője volt) alapította klub június 12-én tartotta év végi rendezvényét. A006 mester úgy gondolta, hogy az évzáró egyben egy képesítő vizsga is legyen. A vívósportban régen nagy hagyománya volt annak, hogy csak az kaphatott versenyengedélyt, aki az elméleti és technikai vizsgán is megfelelt. A KVSE június 19-i rendezvényén 77 gyerek vizsgázott. Egy részük csak lábgyakorlatokból (ők ugyanis még csak néhány hónapja ismerkednek a vívással), egy másik csoport az úgynevezett kéz- és láb koordinációjából, a legrégebb óta vívók pedig már a vívótudásból is. Az eseményre a Móra Ferenc Általános Iskola tornatermében került sor. Ez ugyanis a KVSE egyik legfőbb kerületi bázisa. A vívóklub ezen kívül még számos iskolában – az Aranyban, a Batthyányban, a Táncsicsban, a Jókaiban és a Szent-Györgyiben – is jelen van. A klub első leigazolt versenyzője még 2008. őszén mindjárt egy nagyágyú, a tavalyi esztendőben az év vívójának választott Decsi Tamás világbajnok kardvívó volt. Azóta az egyesület néhány felnőtt vívóval is kiegészült, így a KVSE a 2009-es országos bajnokságon története során első ízben már egy csapatot is ki tudott állítani. A klubvezetés elsődleges szándéka az utánpótlás-nevelés, és ezt a célját egyelőre meg is tudja valósítani. Ahogy az a június 12-i évzárón is kiderült, a fent említett iskolákban vívni kezdett tanulókból nemrég 27 gyereket igazolt le az egyesület. Ezeket a vívópalántákat pedig már be is dobták a mélyvízbe. A 27 leigazolt gyerek ugyanis két fegyvernemet, a kardvívást és a párbajtőrvívást képviselik. Az előbbiek már túl vannak a debütáláson, a Nagykanizsán megrendezett korosztályos országos bajnokságon mindjárt egy egyéni döntős helyezést sikerült szerezniük. A párbajtőrözők számára pedig az évzárót követő napon (június 13-án) kezdődő keszthelyi országos bajnokság ad alkalmat a bizonyításra.

A KVSE évzáróján a levizsgázott 77 gyerek egyaránt oklevelet kapott. A csoportok legjobbjainak, illetve a 2009/2010-es szezon legjobb utánpótláskorú vívójának választott Tóth Pannának Kovács Raymund alpolgármester és Zsinka László, az önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának az elnöke adták át az elismeréseket. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez