Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603564
   « Vissza

Gyermeknapi programok

 « Cikkek és hírek 
2010. június 2.
 

Korábban is rendszeres vendég volt a mátyásföldi Fecskefészek óvodában (Baross Gábor utca) Nick Árpád, az országszerte ismert bajnok és erőművész május 26-án, a gyermeknapos héten megrendezett óvodai sportnapon,IMG_4375 azonban előtte Katus Attila aerobic világbajnok is ott volt, a kicsinyek és a nagyszámú szülők legnagyobb örömére. Katus Attila előbb az összes megjelentnek fitness-bemutatót és foglalkozást tartott, s nem felejtette el megismertetni a hallgatóságot a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás fontosságával. A nagy élvezettel fogadott bemutató során néhány gyereket a feje fölé emelt, megforgatott, s kifejtette közben, hogy ha nem mozogna rendszeresen és nem ügyelne a táplálkozására, akkor bizonyára nem lehetne ilyen erős (jóllehet már 37 éves – ecsetelte az idősebb korban is elérhető állóképességet). Nick Árpád, a többszörös Guiness-rekorder marcona tekintettel (ahogy egy korosabb erőművészhez illik) tépkedte gerincénél a vaskos budapesti telefonkönyveket, majd mielőtt a kb. 12 mm-es acélrudat a fogaival meghajlította volna, több óvodást meghintáztatott és megforgatott a fogai között tartott acélrúdon. Végezetül a megjelent szülők is kipróbálhatták magukat malomkő-hajításban és petrencerúdtartásban. A férfi és női szülő-győztesek emléklapot és ajándékot kaptak. Hogy a szokásos jótékonyság se maradjon el, ez alkalommal egy olyan családnak rendeztek gyűjtést, ahol a négy gyerek mindegyike kiváló sportoló, édesanyjuk pedig rákos betegen látja el a családot (róluk a Blikk számolt be). A gyűjtés eredményeként mintegy 50 ezer forint jött össze, amit a család június 9-én személyesen vesz át a Fecskefészek óvodában.

IMG_4346

 

DSCN5653Bár a kerületben több helyről jelezték, hogy tűzoltó jár az óvodában, szerencsére tűz nem volt, csak a tűzoltók tartottak bemutatót a kicsinyeknek. Rónaszékiné Aliczky Edina (szülő) a Kolozs utcai Vadvirág óvodában tartott május 27-i bemutatóról küldött képeket: a gyermeknapi rendezvényen a tűzoltóautó és az önkormányzat készenléti szolgálatának „rendőrautója” volt az esemény főszereplője. A gyerekek nagy tisztelettel próbálták ki a tűzoltók mindenféle felszerelését, s nem csak sisakpróbára, hanem egy rövid locsolási bemutatóra is sor került. A tűzoltóautó azonban riasztást kapott, egy gázömléshez kellett sziránázva elszáguldania, ekkor a gyerekek az önkormányzat autóját vették célba, egyszerre akár tízen is beleültek, kipróbálták a sziránát, kiabálva tesztelték a hangosító berendezést, s hogy-hogy nem, valahogy homokkal is teleszórták az egész kocsit (hiába, az óvodás gyermek és a homok valahogyan együtt jár).

 

A kerületi gyermeknapi ünnepségre május utolsó vasárnapján került sor az Erzsébet-ligeti árnyas fák alatt. A Szurmay-fasor mentén a korábbinál sokkal több árus helyezkedett el, a lakóházak előtti szabad placcon pedig egy komplett kis vidámparkot rendeztek be a szervezők. Volt lovaglás, agyagozás, és idén elsőként egy labirintus is szórakoztatta az eltévedni vágyókat.

A nagyszínpadon folyamatosan ment a program, a kerületi művészeti csoport fellépői egymást váltották egészen a Zumba fitness bemutatóig, amelyet az „időjárás-felelős” még kegyesen engedélyezett, azután leszakadt az ég, és bemosta a művelődési házba az egész rendezvényt.

 zumba_0530

 Zumba Fitness bemutató a Napfény Mozgásstúdió színeiben

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez