Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598088
   « Vissza

Szaxofonosok napja

 « Cikkek és hírek 
2010. május 19.
 

Tizedik alkalommal rendezték meg a szaxofon és a szaxofonosok napját a mátyásföldi Rácz Aladár Zeneiskolában. Mint máskor, a szaxofonok szerelmesei most is kipróbálhatták a Fon Trade Music teljes kínálatát – a tizedik alkalomra elhoztak szinte mindent a VIII. kerületi üzletből, így nem csak a százezer forintos, hanem a több milliós hangszereket is egész nap fújkálhatták azok, akik saját fúvókával felszerelve látogattak el a Táncsics utcai iskolába (a kiállítási teremben volt is hangzavar rendesen). Az évforduló alkalmával 20 százalékos árengedményt is kaphattak a vásárolni vágyók!

Az esemény fő helyszíne az emeleti nagyterem volt, ahol jeles előadók váltották egymást. Seleljo Erzsébet, Götz Nándor és Mészáros Zsófia után St. Martin következett, aki oldott stílusban, a közönséget meg-megszavaztatva játszott felváltva pánsípon és szoprán szaxofonon. A fő attrakció a Rotterdamból érkezett Dick de Graaf volt, a szaxofon professzora, aki egy workshop alkalmával nem csak bemutatta a hangszert, hanem tanította is a jelenlévőket. Utána jeles szaxofonisták léptek színpadra, közöttük Bergendi István és Kató Zoltán, aki az előadás során külön felhívta a figyelmet, hogy csak kiváló minőségű hangszeren érdemes muzsikálni – és saját példáján mutatta be, hogy az alt szaxi után hogyan szól a kezében a tenor, amit (korábbi kellemetlen tapasztalatai miatt) évtizedekig elkerült.

A Budapest Szaxofon Kvartett egy családi tragédia miatt nem tudta vállalni a fellépést, helyettük viszont Vukán György, a virtuóz zongorista Szepesi Berci klarinétossal olyat alakított, hogy a közönség alig akarta őket leengedni a színpadról. Később a Jazzmánia Big Band következett, s a fúvósok és a mozsárágyúhoz hasonlatos dob olyan erővel szóltak, hogy a nézők porckorongjairól az utolsó szálig lepergett a meszesedés. Hogy a hatás teljes legyen, három szám erejéig Dick de Graaf is beszállt a zenélésbe, a közönség őszinte örömére. A nagyzenekar után a Kőszegi trió következett, kiegészülve a rotterdami muzsikussal, majd zárásul a szaxofon orgia következett, kifulladásig. (F)

 
IMG_4015

 St. Martin – pánsíppal

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez