Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657343
   « Vissza

Ikresbuli és Almamánia

 « Cikkek és hírek 
2010. május 19.
 

A Születés Hetének jeles eseménye volt a mátyásföldi ikertalálkozó, már csak azért is, mivel kerületünk polgármestere szintén ikergyerek, és mint ilyen, hagyományosan ő nyitja meg az ikertalálkozót az Erzsébet-ligeti Színházban. Ilyenkor van itt iker bőven... Hogy aztán hogyan is szaporodik el így a gyártás alkalmával egykének szánt csemete, arról különféle történeteket hallani, a legfrappánsabbat idemásoljuk: Szóval az úgy történt – vallotta meg egy ikres anyuka –, hogy nagyon rendesen viselkedtem a kórházban, és ezért, amikor hazaengedtek, nekem kettőt is adtak...

A Gesztes-féle négyesikrek esetében ez a magyarázat már kevéssé állja meg a helyét, mert ahogy a csinos és tűzről pattant anyukát elnéztük, annyira azért mégsem lehetett jó a kórházban, hogy mindjárt négy babával engedjék haza. A három fiú és egy kislány már szépen közlekedik, s megszületésük óta igazi közösségépítő szerepet is betöltenek, mivel önkéntesek hada segít felváltva az igen nagyra nőtt családnak. Bátran bevállalt építkezésük is lassan nekilendül, hála az önkormányzat és az önkéntesek segítségének, valamint az alapos szervezésnek.

 

Az ikertalálkozón a kicsinyek kisded játékokkal múlatták az időt, a nagyobbak a parkban mutathatták meg az ügyességüket, csak a zsűri volt bajban, amikor meg kellett volna különböztetni egymástól a versenyzőket. Közben találkozhattunk Székely Hajnalkával, a kerületi nagycsaládo­sok egyesületének elnökével, akit az a megtiszteltetés ért, hogy az országos Nagycsaládosok Egyesülete elnökének megválasztották, amihez ez úton is gratulálunk – legalább méltó képviselete lesz a kerületi nagycsaládoknak országos szinten is.

Azután ismét egybegyűlt a társaság, és sor került az ikerigazolványok kiadására. Ez a művelődési ház dolgozóinak volt az ötlete, hogy pontosan mire lesz még jó, azt biztosan nem lehet tudni (várják a vállalkozók ezirányú ötleteit), de hogy irányt szabjanak a felhasználásnak, Szabó Csilla igazgató nyomban bejelentette, hogy az ikerigazolványok tulajdonosai ingyen mehetnek be az Alma együttes (nyomban következő) koncertjére.

Az ifjaknak nagyjából az lehet az Almamánia, mint az idősebbeknek az EDDA: a fantasztikus képességű szólóénekes teljesen magával ragadja a pelenkás korból éppen kikerült pöttöm közönséget, akik szinte extázisba esve élik át a hernyók keserűségét, a bocsok popsira puffanását, és így tovább, az összes gyermekdalon át. Szóval így esett Mátyásföldön az újabb ikertalálkozó, s aki netalántán babavárás közben kórházba kerül, igyekezzen nagyon jól viselkedni, hátha jutalmul neki is legalább kettőt adnak, és akkor családostól ő is tagja lehet ennek a népes társaságnak. (F)

IMG_3901
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez