Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28808372
   « Vissza

Közlekedési balesetek

 « Rendőrségi hírek 
2010. május 19.
 

 

 P1100552

Egy Renault Megane kombi haladt a Rákosi úton a város felől Árpádföld irányába május 13-án délben. A János utcai lámpánál a vezető zöld jelzésen hajtott át, ám mikor a kereszteződés közepére ért, neki jobbról, a János utcából megállás nélkül kijött egy kis Matiz, és nekiment a Renault elejének. Az autó ettől irányát vesztette, és elindult a sarki Tesco felé, felhajtott a járdára, miközben kidöntötte a felhajtást gátló karók jó részét. Miután a jobb oldali futómű az ütközésben kitörött, a kocsi jobbra húzott, így tett egy ívet a járdán, majd a maradék karókat kidöntve a buszmegálló-öbölben kötött ki – miközben a karók úgy feküdtek a járdán, mint a fenyők a tajgában, ahová becsapott a Tunguz meteor. A két kocsi első ránézésre totálkáros lett, a vezetők viszont szinte sérülés nélkül megúszták az ütközést.

511519

Egy helyi lakos által vezetett személyautó haladt Kerepes-Szilasligeten május 10-én délelőtt a József Attila utcában, majd a hirtelen kanyarulathoz érve a vezető nem tudott megbirkózni a kormány sebesség szerinti elkanyarintásával, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött. A részegek védőszentje szerencsére segítségére volt, így könnyű sérüléssel megúszta a fával történt találkozást, a segítség viszont a rendőrség irányában már nem működött, így ittas vezetés miatt indult a vezető ellen eljárás.

100505_szuglo_4

Elsőbbségi probléma miatt ütközött két autó május 5-én a Szugló utca és a Fűrész utca kereszteződésében. Az egyik sérültet a kihívott tűzoltók emelték ki a kocsiból, és átadták a mentőknek. Az összetört autókból kifolyt üzemanyagot a tűzoltók homokkal felitatták, majd kézzel eltolták az útból a kocsikat.

 

 XIV. kerület

Ünnepi baleset

Május 1-jén a kora délutáni órákban egy személygépkocsi közlekedett a Bácskai utcán, vezetője onnan kívánt jobbra kis ívben kikanyarodni a Róna utcára. Amikor megkezdte a kikanyarodást, két személyt pillantott meg az autója előtt, akik közül az egyiket elütötte. A férfi magával rántotta feleségét is, így mindketten a földre estek. A gyalogosok kisebb hámsérüléseket szenvedtek, a kórházi ellátásról lemondtak. A gépkocsi vezetője a felelősségét a helyszínen elismerte.

Halott az autóban

Május 3-án a déli órákban egy járókelő sétálás közben azt vette észre, hogy egy zöld színű Suzuki típusú személygépkocsiban egy férfi ül mozdulatlanul. A hölgy értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik megállapították, hogy a férfi kb. 3-4 órája halott, de a halál pontos okát megállapítani nem tudták. Az elhunyt elszállításáról intézkedtek és értesítették a hozzátartozóját.

XVI. kerület

Elékanyarodott

Május 6-án egy Opel Calibra közlekedett a Mátyás király úton a Csömöri út felől a Budapesti út felé. A Mátyás király út és a Rákosi út kereszteződéséhez érve a gépkocsi vezetője zöld, szabad jelzésen haladt át egyenesen, amikor egy szemből érkező Lada típusú személygépkocsi balra, nagy ívben elékanyarodott. A baleset során mindkét gépkocsiban a jobb első ülésen ülő utasok sérültek.

Ki a felelős?

Május 7-én kora este egy Peugeot 307 típusú személygépkocsi haladt a Cinkotai úton a XVII. kerület irányából. A Naplás úthoz érve, a Naplás tó irányából kikanyarodott elé balra nagy ívben egy Opel Zafira személygépkocsi. Ekkor a Peugeot vezetője a baleset elkerülése érdekében a kormányt balra rántotta, majd neki ütközött az Opel mögött érkező BMW típusú személygépkocsinak. A balesetért egyik vezető sem ismerte el a felelősségét, ezért szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Gyerekgázolás

Május 10-én délután a Mátyás király út és az Ida utca kereszteződésénél történt gyermekgázolás. A Mátyás király úton közlekedett egy Skoda 120L típusú személygépkocsi a Rákosi út irányába. A Mátyás király út 47. szám előtti szakaszon a járdáról egy tizenegy éves fiú körültekintés nélkül lelépett az úttestre a gépkocsi elé, aminek következtében a Skoda vezetője elütötte a gyermeket. A baleset során a gyermek végtagsérülést szenvedett, ezért a mentők a Bethesda kórházba szállították.

Állt vagy tolatott?

Május 10-én kora délután két gépkocsi közlekedett a Sasvár utcában a Futórózsa utca felől a Batsányi János utca felé. A STOP-táblához érve mindkét jármű megállt. Innentől kezdve a történet kétféle irányt vesz, mivel mindkét fél másképp emlékszik a történtekre. Elöl egy Suzuki ment, melynek vezetője elmondta, hogy ő állt a STOP-táblánál, amikor a mögötte lévő Opel Astra vezetője hátulról belehajtott a járművébe. Az Opel vezetője ellenben azt állította, hogy a suzukis elindult, majd a kereszteződésből visszatolatott és így nekiment az ő gépkocsija elejének. A helyszínelés során megállapítást nyert, hogy az Opel vezetőjének 2007 óta nincs érvényes vezetői engedélye. A felelősséget egyik fél sem ismerte el.

Cserbenhagyás

Május 11-én a késő délután egy kerékpáros közlekedett a Szabadföld út szervizútján. Eközben egy Toyota kisteherautó haladt el mellette, ami az oldalával fellökte a biciklist, aki ennek következtében elesett. A Toyota megállás nélkül továbbhajtott, a kerékpáros pedig később bement a szakrendelőbe, ahol megállapították, hogy bal váll-, derék- és bokasérülést szenvedett. Az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez