Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600010
   « Vissza

Útmutató – vietnámiaknak

 « Cikkek és hírek 
2010. május 6.
 

Bensőséges kis ünnepségre kaptunk meghívást április 30-án a Rákóczi út XV. kerületi végénél található Édenkert Étterem és Teaházba, amely egyben a Vietnámi-Magyar Kulturális Központ szerepét is betölti a megnyitása óta eltelt több mint két esztendőben. Az étterem tulajdonosa, Vera asszony nagyon sokat tesz azért, hogy a vietnámi és magyar nép jobban megismerje egymást, és neki (és perszer kívüle másoknak is) szerepe van abban, hogy a XVI. kerület és Hanoi hasonló kertvárosi kerülete egyre szorosabb kapcsolatokat ápol egymással. Az is köztudott, hogy a pesti oldalon a XVI. kerületben lakik a legtöbb vietnámi, akik igen szorgalmasan dolgoznak, és az sem titok, hogy emiatt sokan elég jól boldogulnak.

Vera asszony egyaránt felelősséget érez a magyarokért és a vietnámiakért. Szegényebb sorsú honfitársaink rendszeresen részesülhetnek azokból az adományokból, amelyeket a vietnámiak által fenntartott karitatív egyesület nevében adnak át a rászorultaknak. A hazánkba települt vietnámiak pedig egy másmilyen ajándékot kaptak most Verától: hasznos információkat ahhoz, hogy miként tegyék meg a magyarországi boldogulásukhoz szükséges első lépéseket.

Ennek a közel 50 oldalas kis füzetnek a bemutatójára került sor az étteremben, zömmel vietnámi vendégek között, bár többen képviseltük a hazaiakat is. A Kisokoshoz hasonló kiadványban olyan alapvető információk találhatók vietnámi nyelven, amelyek megkönnyítik az alapvető eligazodást. Külön csemege a szűk két oldalas szótár, melynek szavaival akár az első bolt megnyitásáig is eljuthat az, akit jó üzleti érzékkel áldott meg a sors. Guong, a sikeres üzletember (képünk jobb oldalán, Vera asszony társaságában) két oldalon ír arról a módszerről, hogy a nulláról indulva hogyan lehet egy sikeres üzletet felépíteni.

Délután ugyanitt filmvetítésre került sor, abból az alkalomból, hogy 35 éve lett vége a háborúnak, és ekkor egyesült Vietnám két része. Megtekinthettük a háborús felvételeket is, majd egy film következett a mostani Vietnámról, amelyikről érdemes tudni, hogy jelenleg a világ második leggyorsabban feljődő országa. (F)

IMG_3701
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez