Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662528
   « Vissza

Tűzdelt pulykamell

 « Receptek 
2010. március 3.
 

Aktuális receptünk

Tűzdelt pulykamell

Hozzávalók: 1 pulykamell, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 kávéskanál liszt, só, bors, tejföl, fehérbor.

A húst nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és fél órát állni hagyjuk. Szalonnacsíkokkal sűrűn teletűzdeljük a húsokat, a csíkokat előbb megborsozva. A szalonnával felfelé forró zsírban kissé megpirítjuk, majd víz adogatásával, fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a húst kivesszük. A zsírba elkeverjük a lisztet, majd fél deci száraz fehérbor és víz hozzáadásával mártást készítünk. Pár percig főzzük, hozzáteszünk pár kanál tejfölt és visszarakjuk a húst. Körítésnek rizst adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez