Aktuális receptünk Tűzdelt pulykamell Hozzávalók: 1 pulykamell, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 1 kávéskanál liszt, só, bors, tejföl, fehérbor. A húst nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és fél órát állni hagyjuk. Szalonnacsíkokkal sűrűn teletűzdeljük a húsokat, a csíkokat előbb megborsozva. A szalonnával felfelé forró zsírban kissé megpirítjuk, majd víz adogatásával, fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a húst kivesszük. A zsírba elkeverjük a lisztet, majd fél deci száraz fehérbor és víz hozzáadásával mártást készítünk. Pár percig főzzük, hozzáteszünk pár kanál tejfölt és visszarakjuk a húst. Körítésnek rizst adunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk! |