Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754317
   « Vissza

Nyílt nappal nyitott a Fa-Ház

 « Cikkek és hírek 
2010. március 3.
 

Nagy fába vágta a fejszéjét három szentmihályi fiatal: március elejével megnyitották a Fa-FAHAZFAHázat! De mit is fed ez a fantázianév? Két olyan különálló tevékenységet, mely több ponton is összefügg egymással. Először is abban, hogy a résztvevők családtagok (házaspár és sógornő). Másodszor: mindegyikük fő szempontjai a környezettudatos szemléletmód, egészséges élet, változatos mozgástípusok, művészeti nevelés – a harmónia, a szépség és a jókedv jegyében…

Ez a Napfény Mozgásstúdió és a Madárfészek Alkotóhely a Fa-Házban, a rákosszentmihályi Ferenc u. 59. szám alatt.

A nyitás előtti szombatra, február 27-re nyílt napot is szerveztek, hogy az érdeklődők minden kötelezettség nélkül megismerkedhessenek velük és tevékenységükkel. Mindkét helyen színes és érdekes programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A reggeli esős, szeles idő délre tavasziasra fordult, a váratlanul melegen simogató napsugarak sok családot felbátorítottak, hogy kíváncsiságuknak eleget téve meglátogassák a Fa-Házat.

 

A Madárfészek Alkotóhely programjai között az egyik legsikeresebb a Babusgató volt, ahol egész kicsi gyermekek a szülőkkel közösen énekeltek, mondókáztak, „babusgattak”, ölbeli játékokat játszottak Konta Noémi (az Alkotóhely megálmodója és tulajdonosa) vezetésével – a közös élmény varázsában fejlesztve a kicsik zenei érzékét. Volt sok kézműveskedés, a nemezelés alapjait labdakészítésen tanulták a résztvevők. A babahordozós tanácsadás is nagyon sikeres volt: például egy olyan anyuka, aki nagyon idegenkedett ettől a módszertől, kipróbálva, megismerve azt, teljesen megváltozott a véleménye! A napot a Botosánka együttes táncházával zárták, ahol volt hangszerbemutató, énektanítás, tánctanulás moldvai népzenére – no meg: ereszd el a hajamat…

A Napfény Mozgásstúdió erre a napra egy rajzpályázatot is hirdetett, melynek a központjában a Nap állt: „Mi jut eszedbe a napfényről?” Ki gondolta volna, hogy ennyi ötletes, kreatív, szép munka születik? A téma sok gyereket megihletett, összesen 75 (!) munka érkezett be. Nem elhanyagolható a pedagógusok szerepe, akik segítséget nyújtottak a gyerekeknek a szervezésben, lebonyolításban. Három intézményből érkeztek munkák: a Varázskorona óvodából (Szent korona u.) és a Huncutka óvodából (Cinkota), valamint a Centenáriumi iskolából, valamint egyénileg is küldtek, még Kistarcsáról is. A fotó kategóriában is érkezett néhány művészi kép.

A Napfény Mozgásstúdió nevéhez hűen napfényben fürdött a mozgásra szánt nagy helyiség (mintegy 40 négyzetméter) sok ablakán keresztül. A hangulatosan kialakított, ízléses stúdióban van elegendő hely nemcsak a mozgásos órákra, hanem különböző egyéb rendezvényekre is, még oktatást, vetítést is lehet itt tartani. Szándékaik szerint klubszerű összejöveteleket is szerveznek majd.

A nyílt napon délelőtt előadást hallhattak az érdeklődők az önismeret fontosságáról, valamint egy kiváló önismereti módszerről, a számmisztikáról. Gyakorlati példán keresztül bepillanthattak a születési számok értelmezésébe is, és a felmerülő kérdésekből látszott a téma iránti érdeklődés. Ezután a Bach-virág terápiáról volt szó, amely egy szelíd gyógymód, és alkalmas nemcsak gyógyításra, hanem személyiségfejlesztésre is. Ez az eljárás elsősorban az érzelmeken keresztül hat, így alkalmas megelőzni a testi panaszokat abban a stádiumban, amikor még csak „nem jól érezzük magunkat a bőrünkben”, de még nem alakult ki a fizikai betegség. Ide a Mozgásstúdióba azért jön az ember, hogy jól érezze magát, és harmóniába kerüljön. Ehhez a Bach-virágokkal is hozzá lehet járulni, ebben Szőke Kati segít a hozzá fordulóknak.

Délután aztán felpezsdült az élet a stúdióban, egyre többen jöttek, sokan közülük a
 IMG_1415

 Merengue táncbemutató a mozgásstúdióban

rajzpályázat kapcsán hallottak a nyílt napról. Így aztán volt sikere a táncbemutatónak (Salsa, Merengue) amelyet a rutinos táncos pár mutatott be: Fodorné Ferenci Eszter és Gyucha László, akik tánctanulásra is buzdították a jelenlevőket. A gyerekek közül többen is átmentek nemezelni a szomszédos „Madárfészekbe”, de a rajzpályázat eredményhirdetésére mindenki visszajött, és izgatottan várták, hogy kik lesznek a szerencsések. A nyertesek (alább közöljük) ajándékcsomagot, oklevelet kaptak, akik pedig nem nyertek, azok sem távoztak üres kézzel, mert minden jelen lévő pályázó kapott egy Kindertojást – jelen lévő pedagógusaik legnagyobb büszkeségére, akik közül többen is eljöttek. Vendégül is látták az ide látogatókat: volt szendvics, házi sütemény és rózsavizes limonádé.

A Napfény Mozgásstúdió létrehozója és vezetője egy fiatal, ambiciózus házaspár: Fodorné Ferenci Eszter (táncsport-oktató és táncművész) és Fodor Tamás (testnevelő tanár), akik régen dédelgetett nagy álmukat valósították meg itt – nem olyan nagyban, de pont az a jó itt, hogy szép, hangulatos, de családias, barátságos. Az élő példája annak, hogy merni kell álmodni, a többi meg majd lesz valahogy… Elsősorban sok munkával, összefogással: sokan tettek azért, hogy ez így összejöjjön. Eddig megvolna, a továbbiakhoz pedig várják azokat, akik szeretnének mozogni, táncolni: gyerekeket, felnőtteket egyaránt! Nyitási akcióikról a honlapon olvashatnak, vagy érdeklődjenek telefonon.

 

FA-HÁZ • 1162 Ferenc u. 59. (A Csömöri útról a Mátyás király út után balra két sarok) • www.fa-haz.hu (program, óratípusok, időpontok, árak a honlapon)

 

MADÁRFÉSZEK ALKOTÓHELY • Tel: 06-70-612-9447 • E-mail: nojka85@freemail.hu

Foglalkozások: • Babusgató • Zenezugoly (5-8 év) • Zöld Kézműves (iskolások) • Házi Tűzhely (kis- és nagymamák, anyukák)

NAPFÉNY MOZGÁSSTÚDIÓ • Tel: 06-70-612-9516 • E-mail: napfeny.mozgasstudio@gmail.com

ÓRATÍPUSOK: Kubai Salsa (kezdő) • Alakformáló • Box-aerobic • Baba-mama torna • Jóga • Zumba fitness • Menyasszony fitness • Esküvőre felkészítés • Magánórák

Gyerekeknek: Balett • Színpadi tánc • Labdás fejlesztő • RG alapú fejlesztő lányoknak

Tanfolyamaik a szükséges létszám elérésekor azonnal indulnak. Jelenleg már működik a Zumba Fitness – kedden és pénteken de. 11-től, hétfőn és pénteken este 19.30-tól.

Kezdő Kubai Salsa indul március 10-én 19.30-tól!

Nyitási akció március 19-ig: Fitness-bérlet (4 + 1) ajándék alkalommal

Tavaszi akció jegyespároknak:
Az első három párnak esküvőre felkészítés kedvezményes áron: 3.000 Ft/óra

Menyasszonyoknak 6 hetes edzésprogram hamarosan indul!

NŐNAPI AKCIÓ:
Március 8-án minden hölgyvendég féláron vehet részt a fitness órákon, bejelentkezés szükséges! (Zumba, Alakformáló, Box-aerobic, Jóga)

 

Ugyanitt a Napfény Mozgásstúdióban: Önismereti tanácsadás és Bach-virágterápia • Érdeklődni: 06-20-412-6353
betlehemi.csillag@gmail.com

 

Jelentkezni és érdeklődni lehet személyesen a helyszínen hétköznap 18-19 óráig, vagy telefonon illetve e-mailben.

Bővebb információ az óratípusinkról, árainkról, és az órarendünk megtekinthető az alábbi linkre kattintva:
http://www.helyihirek.hu/index.php?fp=cikk&id=3316&v=cikkek

A Napfény Rajzpályázat első helyezettjei (különböző kategóriákban): Szabó Bálint (5 éves), Takács Ádám (1. oszt.), Budinek Bernadett (7. oszt.) és Kiss Henriett (10. oszt.). A fotó kategóriában: Kézdi Dóra (24 éves);

A többi nyertes neve és a nyertes munkákról készült fotók megtekinthetők lesznek honlapunkon: www.helyihirek.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez