Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658250
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. február 28.
 

2010. február 18-án délután lép át a Nap a Halak jegyébe. Arról szeretnék írni a Halak havának összefoglalásában, amiről szellemi valóságában szólni kíván a jegy. A legutolsó, tizenkettedik zodiákus sokszor mellőzött helyzetben, utoljára jut csak szóhoz, és sok esetben az őt képviselő magasrendű megbocsátási képesség és az elfogadó szeretet hátsó sorban ül saját életünkben is, a mindennapok tengernyi feladatai között. Szinte alig jut energiánk arra, hogy kamatoztassuk a Halak-jegy és uralkodó bolygójának, a Neptunusznak áldott képességeit.

A női lelkek előnyt élveznek a szeretet energiáinak megélése terén, mert az anyává válás lehetőséget ad a feltételek nélküli elfogadásra. Az áldott állapotban lévő nők arcán lehet leginkább megismerni a valódi szívbéli békesség és időtlenség, keleti misztikusok arcát idéző mosolyát. Mintha valamiféle varázslatos burok venné őket körül és a megoldatlannak tűnő problémák ilyenkor lényegüket vesztik.

Ma már a tudomány is igazolta, hogy a mosolyra húzott száj – bárhogy is érezzük magunkat legbelül – egy kis idő után automatikusan beindítja a boldogsághormonok termelődését. Ez a hozzáállás sokat segíthet a válaszok nélküli, bizonytalan időkben. Ha nincs min mosolyogni, érdemes „csak úgy” mosolyra ívelni ajkunkat, főképp azért, mert nincs kockázat, nincs vesztenivaló.

A Halakat uraló Neptunusz nem törődik a nyereményekkel, a célokkal, a mit-miértekkel. Csak azzal törődik, ami még nincsen, vagyis ami még nincsen abban az értelemben, amit mi tárgyaknak, történéseknek, megvalósulásnak hívunk. Épp ezért nehéz megfejteni őt. Akkor bújik elő ködfedte homályos világából, amikor belemerülünk egy általunk szeretett tevékenységbe, például ha festünk, vagy fotózunk. A tudomány ezt jobb agyféltekés gondolkodásnak hívná. Mi hívjuk csak önfeladásnak, hiszen ekkor átadjuk magunkat valaminek teljes mértékben. Kiesik a tér és idő, megfeledkezünk az életben maradás mindennapos harcáról. Az ember ilyenkor képtelen bántani másokat és képtelen megbántódni, hiszen elmélyült és nem fél a jövőtől, nem is gondol rá, igazából nem is gondolkodik. Ez a hozzáállás pedig pihentet és feltölt. Egy jó wellness hétvége is erről szól. Megélni egy más típusú valóságot, elmerülni és könnyűvé válni az úszómedencében, megtapasztalni egy másik ember érintését és gondoskodását egy masszázsban.

Szükséges beszélnünk a Neptunusz tökéletlenül megélt helyzeteiről is, mert sajnos túlságosan is aktuális az e bolygóhoz rendelt kábító hatású szerek használatának elterjedése. Míg régebben az alkohol, mostanság a fiatalok körében a különféle kábítószerek „kedveltek”, de természetesen a társadalmilag elfogadottabb cigeratta is az addiktív szerek közé sorolható. Minden szer, mely bódulatot idéz elő, a szeretethiány valamely megjelenési formája. A szenvedélybetegségek, a függőségi hajlam és az ezekből adódó hazugság, ködösítés szintén ide tartozik. A Halak havában ezzel is foglalkozni kell, főként akkor, ha az olvasó érintett e témában. Ez azt jelenti, hogy ebben a télvégi lezáró időszakban előtérbe kerül a lélek valódi békességének kérdése, mely független minden külső körülménytől. Akkor lehetünk igazán biztosak abban, hogy „jól vagyunk”, ha a körülöttünk lévő zűrzavar ellenére is rá tudunk csodálkozni még az ég kékjére, egy-egy lelógó jégcsap szépséges csillogására, vagy tudunk „csak úgy” mosolyogni, felülemelkedni, megbocsátani mindannak, ami másként történik, mint ahogyan parányi porszemként az élet végtelen körforgásában szeretnénk.

A számok misztikus jelentését tekintve a tizenkettes szám magában hordozza az egyes isteni, férfias teremtőerejű formáját és a kettes elfogadó, befogadó női jellegű energiáit is. A Tarot kártyából az Akasztott ember jelképe tartozik hozzá. Az egyik lábánál felakasztott, fejjel lefelé lógó embert ábrázoló kép azt szeretné számunkra megmutatni, hogy a sors egy nehéz helyzetbe segít minket bele (akasztás jelképe), ahonnan képesek leszünk egy teljesen más perspektívából szemlélni a világot. Fejjel az anyag felé fordulva, lábbal az égnek meredve csak azt tehetjük, hogy befejezzük a túlzott szellemi munkát, a túlgondolkodást, az agyalást és nekilátunk az eddig megszerzett tudásunkat a gyakorlatban kamatoztatni. Az egyetlen pont, amely mozdulatlan marad – akármilyen pozícióban is legyünk – a szív helyzete, vagyis a „szívből való látásunk” használata, gyakorlása. E hónapban igaz a mondás: úgy tégy másokkal, ahogyan te szeretnéd, hogy bánjanak veled!

 

„Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” (A kis herceg)    Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez