Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28775059
   « Vissza

Közlekedési balesetek (október vége, november eleje)

 « Balesetek 
2009. november 16.
 

XIV. kerület

Vasúti esetek

Egy férfi az Újpestről induló Budapest Nyugati pályaudvar – Vác útvonalon közlekedő vonatra szeretett volna felszállni október 23-án, ám eközben a szerelvény elindult. A férfi a lépcsőn elvesztette az egyensúlyát, és háttal nekiesett a peronon lévő egyik oszlopnak, majd a földre zuhant. Ezt követően bement az Uzsoki kórházba, ahol megállapították, hogy un. légmelle keletkezett, amely nyolc napon túl gyógyul.

Mozgó vonatról ugrott le egy férfi október 30-án késő este a Korong és a Gyarmat utca kereszteződésénél lévő sínpályán. A helyszínre érkező járőrök meghallgatták a szolgálatot teljesítő jegykezelőt, aki elmondta, hogy miután a vonat Zugló vasútállomásról elindult a Nyugati pályaudvar felé, arra lett figyelmes, hogy valaki az első szerelvény első ajtaján le akar szállni. Mivel ezt meg akarta akadályozni, meghúzta a vészféket, de a férfi addigra leugrott a gyorsan haladó vonatról. A mentőorvos elmondta, hogy a sérült zavart állapotban van és nyolc napon túl gyógyuló medence és lábsérülést szenvedett, ezért az Árpád kórházba szállították.

Zebrán, fehér bottal

November 2-án kora délután gyalogos gázolásról érkezett bejelentés a rendőrségre. A fenti időben az Erzsébet királyné útján haladt egy személygépkocsi a Rákos patak utca felé, amikor vezetője elgázolt egy látássérült gyalogost. A gázoló állítása szerint a férfi nem az ott lévő gyalogátkelőn ment át, a baleset bekövetkezéséért nem érzi magát felelősnek. A sérült gyalogost nem tudták meghallgatni, mivel fejsérülése és állapota nem tette lehetővé. Az esetnek volt egy szemtanúja, aki gépkocsijával szintén az Erzsébet királyné útján közlekedett a Rákos patak felől. Amikor a gyalogátkelőhöz ért látta, hogy egy személy fehér bottal a kijelölt gyalogos átkelőhelyen megkezdi az átkelést, ezért ő megállt. Amikor az úttest közepe felé járt a férfi, a szemtanú észlelte, hogy a neki szemben lévő sávban érkező személygépkocsi elüti a gyalogost, aki nagyot repült a levegőben, mielőtt az úttestre esett. Véleménye szerint a gyalogos szabályosan közlekedett. A sérültet a mentők a Honvéd Kórházba szállították.

XVI. kerület

Határozott apa

Október 20-án este a Szabadföld út és a Magtár utca kereszteződésében történt baleset. Az egyik jármű a Gazdaság úton közlekedett a Szabadföld út felé és a fent említett kereszteződésen haladt át zöld jelzésnél, amikor összeütközött a neki jobbról Kistarcsa irányából érkező Lada típusú személygépkocsival. A Lada vezetője elismerte a felelősségét, azzal a kiegészítéssel, hogy nem piroson, hanem sárga jelzésen haladt át. Elmondása szerint utasa nem volt, ám ennek ellent mondott az a tény, hogy a szélvédőt a jobb oldalon valaki belülről lefejelhette. A járőrök azt is megállapították, hogy nem rendelkezik kötelező biztosítással, nem szerepel a nyilvántartásban A jármű vezetője azt nyilatkozta, hogy az autót kölcsön kapta, de a tulajdonosnak sem a nevét, sem a lakcímét nem tudja. Az autón engedély nélküli átalakításokat végeztek, kicserélték a kormányt, az első ülések helyére sportüléseket szereltek, az első rendszám pedig egy egyénileg legyártott és a motorháztetőre felragasztott matrica volt. A másik gépkocsi vezetője állította, hogy a Ladában két személy ült. A helyszínen egy harmadik jármű is tartózkodott, amiben három személy ült. Az intézkedés során kiderült, hogy az okozó ismerősei érkeztek a helyszínre és velük volt a Lada vezetőjének öt éves gyermeke is, akinek az arcán és a fején friss sérülések voltak. A rendőrök feltételezése szerint ő is a Ladában ült és lefejelte a szélvédőt, de az apa továbbra is kitartott amellett, hogy egyedül utazott, és közölte, hogy a gyereknek nincs semmi baja, ennek értelmében azt sem engedte meg, hogy a mentősök a kicsit kórházba szállítsák.

Kutya, mint károkozó

Október 23-án hajnali két óra körüli időben egy Toyota Carina típusú személygépkocsi tartott a XVII. kerület irányába a Bökényföldi úton, amikor egy kutya szaladt elé. A jármű vezetője fékezett, de nem tudta elkerülni a gázolást. Ennek ellenére az állat elfutott a helyszínről. A gépkocsiban kb. százezer forint kárérték keletkezett.

Kicsi ív

Egy Daewoo Tico típusú személygépkocsi közlekedett október 26-án reggel a Bányai Ele­mér utcában, ahonnan balra kívánt kanyarodni a Kicsi utcába. Kanyarodás közben nagyon levágta az ívet és nekiütközött a Kicsi utcából kikanyarodni szándékozó Ford személygépkocsinak. A felelősségét egyik fél sem ismerte el, ezért az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Váratlan fékezés

A Rákosi úton közlekedett egy Mazda típusú személygépkocsi október 27-én délután, amikor a vezetője későn vette észre, hogy az előtte haladó Honda Civic megállt előtte. Fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni. A felelősségét a helyszínen elismerte.

Gyalogos, zöldben

Október 28-án délelőtt egy Suzuki SX4 típusú gépkocsi haladt a József utcán a Budapesti út felől. A Rákosi úti lámpás kereszteződésben zöld jelzésnél megkezdte a balra kanyarodást, de nem vette észre a gyalogátkelőn közlekedő idős hölgyet és elütötte. Az esés következtében a gyalogos megütötte a mellkasát, valamint a fejét, ezért a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Figyelmetlen motoros

Egy Mazda haladt a Szabadföld úton október 29-én reggel, majd a vezető a Décsi József utcai kereszteződésnél lassított. Ekkor azt tapasztalta, hogy hátulról a gépkocsijába ütközött egy motorkerékpáros, akinek a baleset következtében eltört a karja. A mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Összeroppan a bringakerék

Október harmincadikán a déli órákban személyi sérüléses baleset történt a Szabadföld út és a Décsi József utca kereszteződésében. A kerékpáros elmondta, hogy a Szabadföld úton közlekedett a város felé, amikor kerékpárjának első kereke minden előjel nélkül összeroppant és ennek következtében elesett. A járőrök megállapították, hogy a sérült nem volt ittas, de nem a kerékpárúton közlekedett, hanem az úttesten és valószínűleg a kerék a vízelvezetőnek ütközött, ezért következett be a baleset. A mentők a Baleseti Intézetbe szállították nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel.

Téglavörös nyomot keresnek

Ismeretlen károkozó rongált meg egy parkoló Fiat Doblo típusú gépkocsit október 31-én a délutáni órákban, majd adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Az esetnek nem volt szemtanúja, a Fiat bal első sárvédője, bal első irányjelzője és baloldali visszapillantó tükre rongálódott. Az autón több helyen téglavörös festéknyom volt látható.

Drogot kerestek

November 1-jén a kora délutáni órákban fura eset történt az Orsika tér előtti parkban. Egy VW Golf megállt a fenti helyen és a vezetője odament négy ott tartózkodó fiatalhoz, majd megkérdezte tőlük, hogy tudnak-e neki drogot szerezni. Mivel a fiúk nemleges választ adtak, visszatért az autóhoz, de a jármű vezetését átadta a vele lévő társának, aki nagy gáz adásával megfordult. Ennek során nekiütközött a lépcsőfeljárónak, amely kitört. A gépkocsi első lökhárítója leszakadt a rendszámmal együtt és a helyszínen maradt. Ezt követően ismételten gázt adott, és elindult az Összefogás sétányon. Ott nekiment egy parkoló Opel típusú taxinak, amelynek a jobb oldala és hátulja rongálódott. Ezután fékezés és lassítás nélkül elhajtott. Az esetet a négy fiatal jelentette a rendőrségre. A taxival volt egy kis baj: a műszaki már rég lejárt, a tulajdonosa ismeretlen helyre elköltözött, végül a taxitársaság diszpécserén át sikerült utolérni. Másnap megjelent a kerületi kapitányságon a VW vezetője, elismerte hogy ő vezette a járművet és ezzel együtt a károkozást. Ellene szabálysértési eljárás indult és vizeletvizsgálatot is végeztek, hogy megállapítsák fogyasztott-e kábítószert.

Szabálytalan előzés

Egy Ford Focus típusú személygépkocsi közlekedett a Veres Péter úton a belváros irányába november 3-án az éjszakai órákban. A gépkocsi vezetője a záróvonal ellenére előzni kezdett, és eközben összeütközött a szemből szabályosan érkező Opel Corsával. Az Opel vezetője a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést szenvedett a fején, de nem volt hajlandó a mentővel kórházba menni. A helyszínen alkoholszonda vizsgálatot végeztek, amelynek eredménye a Ford vezetőjénél pozitív lett, saját bevallása szerint sört fogyasztott. Vezetői engedélyét elvették, az orvosi ügyeletre kísérték, ahol vért vettek tőle.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez