Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659757
   « Vissza

Gázolt a HÉV – helyszíni tudósítás a balesetről

 « Balesetek 
2009. november 5.
 

November 5-én este 6 óra után jelezte szerkesztőségünknek a XVI. kerületi Önkormányzat Készenléti Szolgálata, hogy Árpádföldön gyalogost gázolt a csömöri HÉV. A környéken éppen útépítés folyt, így kissé kalandos körülmények között tudtuk a helyszínt megközelíteni: a Bekecs utcai iskolánál az ugyancsak építés alatt álló Ábra utcán jutottunk el a Szabadság telepi HÉV állomáshoz vezető keskeny sikátorhoz. Itt tétova gyalogosokat is útbaigazítottunk, akik a gyalogátjárónál arra vártak, hogy menjen már tovább a HÉV.

IMG_9187-1

No de az nem mehetett, mert éppen folyt a helyszínelés, habár a sérült gyalogost a tűzoltók emelőberendezések segítségével már kivették a szerelvény alól, és a helyszínen lévő mentőben stabilizálták éppen az állapotát. A gyalogosokkal a HÉV-szerelvény egyik oldalán végighaladtunk, majd a túloldalon vissza – így sikerült épp bekerülni a helyszínelés kellős közepébe, ami a Közlekedésrendészet rendőreinek bizonyos nemtetszését váltotta ki. A fényképezés így némi nehézségbe ütközött, bár szerencsére nem volt lezárva a környék (a gyalogosforgalom miatt nem is lehetett volna), így kissé távolabbról sikerült pár képet készíteni.

IMG_9188-1

IMG_9189-1 

A helyszínen ácsorgók szemtanúi voltak a gázolásnak. Egy idős úr rezignáltan közölte, hogy bizony, gázolt a HÉV, de hogy mik voltak a körülmények, arra nem volt hajlandó kitérni: fő foglaltossága az volt, hogy végre hazajusson valahogy Csömörre (ahová HÉV-vel ment addig éppen), s minden arra járó kocsit leintett, hogy ugyan nem vinné-e haza a szomszéd faluba.

A mögötte álló két fiatalember viszont nagyon közlékeny volt: egy negyvenes férfit ütött el a Pest felől haladó szerelvény. A férfi a HÉV előtt futva szeretett volna átérni, de ez nem járt sikerrel, mert a vonat alá került. Három tengely is áthaladt fölötte, mire a vezető le tudott fékezni. Így ránézésre a végtagjait nem vágta le a vonat, bár igen súlyos sérüléseket szenvedett, a sérült kezét is tudta mozgatni. A mentőautóban dolgoznak rajta a mentősök.

IMG_9193-1 

 IMG_9196-1

Ilyenkor éjszaka csak a profi Canon géppel lehet normális képeket csinálni: villantottunk még néhányat, aztán elhagytuk a helyszínt. A sérült állapotáról nem sikerült többet megtudnunk, bár telefonon beszéltünk a mátyásföldi mentőállomás vezetőjével: annyi derült ki, hogy ha ilyen sokáig a helyszínen marad a mentő, akkor a sérülttel nagy baj lehet, s ílyenkor még a vezetőnek sem szabad felesleges érdeklődéssel zavarni a mentősöket a munkájukban.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez