Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664885
   « Vissza

Szalontüdő (pájsli)

 « Receptek 
2009. november 2.
 

Hozzávalók: 1 db sertéstüdő, 10 dkg zsír (olaj), 10 dkg liszt, 1 tej­föl, 1 dkg szemes bors, 1 dkg köménymag, 1 dkg mus­tár­mag, 3 babérlevél, só, mustár, cukor.

A megmosott tüdőt sós vízben megfőzzük (ki fog dagadni), a vízbe beletesszük a fűszereket. Mikor megfőtt, kivesszük, a levét leszűrjük. Megtisztítjuk az erektől és laskára metéljük. Olajon (zsíron) dinszteljük, liszttel megszórjuk, levével felöntjük. Két evőkanál mustárt keverünk bele. Sózzuk, cukrozzuk kissé. Beletesszük a tejfölt, a levével híg mártássá keverjük. Zsemlegombócot adunk hozzá: 2 db zsemlét kockára vágunk, olajon megpirítjuk. Két tojást felverünk, kis tejet adunk hozzá, liszttel laza tésztára keverjük, beletesszük a zsemlekockákat, összedolgozzuk. Sós, lobogó vízbe evőkanállal gombócokat szaggatunk, megfőve szitával kiemeljük, forró vízzel leöblítjük és kiolajozott lábasban még pár percig pirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez