Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661282
   « Vissza

Mátyásföld: Átadták a 7000. Magyarországon gyártott NABI autóbuszt

 « Portaszolgálat 
2009. szeptember 17.
 
A magyar autóbuszok sikere töretlen az Egyesült Államokban Budapest, 2009. szeptember 17. – A mai napon a Nabi Kft. XVI. ker. Újszász úti telephelyén ünnepélyes keretek között adták át a hétezredik hazánkban gyártott autóbusz karosszériát. A most átadott szerkezetkész jármű egyike azon autóbuszoknak, melyeket a cég az Egyesült Államok közlekedési vállalatainak szállít. A 35LFW13A típusú kocsi a Florida állambeli Gold Coast városban teljesít majd szolgálatot.
A képen (balról) Ancsin László jegyző, Kovács Péter polgármester és Baranyai Ferenc, a NABI magyarországi vezetője. Az Ikarus nagymúltú örökségét hordozó NABI 1994 óta tartó hazai történetének fontos mérföldkövét jelenti a 7000. jármű átadása. Az Egyesült Államok közlekedési vállalatait modern autóbuszokkal kiszolgáló gyártó budapesti üzemében éppen egy 50 darabos acélvázas CNG (sürített földgáz) hajtású 31 láb hosszú autóbusz-széria készül. A szintén itt készülő, magyar mérnökök egyedi formatervét és modern konstrukcióját hordozó BRT buszcsaládra is további megrendelések várhatók, nem csak visszatérő ügyfelektől (pl Foothill, Nashville, San Diego), de új üzemeltetők részéről is. A budapesten készülő acélvázas járművek mellett sikeres a NABI Kaposváron gyártott, kompozit vászszerkezetű autóbusza is. Los Angeles 2008-ban kötött szerződést a világon egyedülálló NABI Compobus autóbuszokra, amelyből már a 100 db leszállításra került. Az amerikai fél elégdettségét jól mutatja hogy az idei évben immár harmadik alkalommal él a Compobus autóbuszok opciós lehívásával, így a realizált megrendelések száma már eléri a 400 járművet.
„Méltán lehetünk büszkék a magyar mérnökök, technikusok és üzemi dolgozók teljesítményére. Innovatív és kiemelkedően ügyfélközpontú hozzáállásuknak köszönhetően újabb és újabb sikereket érünk el az amerikai piacon, ahol a NABI piacvezetők közé tartozik az autóbuszos tömegközlekedésben.” – mondta el Baranyai Ferenc a NABI Kft. cégvezetője. „Az Egyesült Államok nyugati partvidékén közkedvelt Kaposváron gyártott CompoBus-ok mellett a budapesten készülő acélszerkezetes járműveink iránt is egyre élénkebb az érdeklődés, például Westchester és Miami számára is teljesítünk megrendeléseket ami mindenképp optimizmusra ad okot a közeljövő terveit illetően.” – fogalmazott az ünnepélyes átadáson a NABI magyarországi vezetője. Háttérinformáció A NABI BRT tipusú, budapesten készülő acélvázas autóbuszai igen népszerűek az Egyesült Államokban. Egyes városok a NABI autóbuszait szerepeltetik kampányaikban, hogy minél több autóst csábítsanak a közösségi közlekedés igénybevételére. A BRT családon kívül az új formatervvel nemrég bemutatkozott alacsonypadlós LFW autóbuszok különböző hosszúságú változatai is kelendőek. 2007-ben Los Angeles a magyar mérnökök által kifejlesztett csúcsminőségű CompoBus-ok mellett döntött, így 2008 folyamán a NABI kaposvári gyára ismét megkezdte a termelést, több mint kétszáz főnek adva munkát a gazdasági válság idején. A 400 járműre szóló megrendelés egészen 2011-ig leköti az üzem kapacitásait, a szerződés ezen felül további 600 darab opció lehetséges lehívását tartalmazza. A NABI által az Egyesült Államokba szállított autóbuszok túlnyomó része CNG (sürített földgáz) üzemű, a cég ezen felül hagyományos dízel, LNG(folyékony földgáz) üzemű és hibrid autóbuszokat is gyárt. A NABI-ról A NABI (North American Bus Industries) a világ egyik vezető tömegközlekedési busz gyártója. Az 1992-ben alapított vállalat gyökerei a hetvenes évekig nyúlnak vissza. A NABI Magyarországon belül Kaposváron és Budapesten működtet busz karosszéria gyártó és összeszerelő üzemeket. A cég sorozatban gyártja a világon egyedülálló, SCRIMP technológiával készülő könnyűszerkezetes kompozit autóbuszát a CompoBus-t. A NABI buszai a hagyományos dízel erőforrás mellett a környezetbarát gázüzemű (CNG, LNG) motorokkal, valamint hibrid meghajtással egyaránt elérhetőek. A cég jelenleg mintegy négyszázötven főnek ad munkát hazánkban.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez