CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28828530
|
2008. október 16.
|
|
|
Örmény ízek Mátyásföldön
A XVI. kerületi Örmény Kisebbségi Önkormányzat a mátyásföldi Corvini Domini egyesülettel karöltve rendezett gasztronómiai eseményt, amelyen a résztvevők közösen elkészítették, amjd jóízűen el is fogyasztották a speciális örmény recept alapján készült ételeket. A recepteket elkértük, s alább közreadjuk. Felvételünkön Szuper Aranka (Corvini Domini) és Szuper Géza (Örmény Önkormányzat) mutatja fotósunknak a vajas pachlavát. |
|
Vajas pachlava
Hozzávalók: 3,5 dkg élesztő, 2 tojás, 75 dkg liszt, 18 dkg margarin, 50 dkg dió, 50 dkg cukor, fahéj, az öntethez: 10 dkg olvasztott margarin esetleg kevés meleg tej, 10 dkg méz
Az élesztőt vízben feloldjuk, a tojásokkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott margarint, jól összedolgozzuk, majd másfél óráig kelesztjük. A töltelékhez ledaráljuk a diót, elkeverjük a cukorral és egy kis fahéjjal. A tésztát kettéosztjuk, elnyújtjuk. Az egyik darabot kikent tepsibe tesszük, rásimítjuk a tölteléket, erre jön a második réteg tészta. A tészta széleit becsípjük és összehajtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd rombusz alakúra bevágjuk. Tíz perc sütés után a bevágások vonalán leöntjük az olvasztott margarinnal, és harmincöt-negyven percre visszatesszük. Miután megsült, ráfolyatjuk a meleg tejet, majd miután beszívta, leöntjük mézzel, végül felszeleteljük.
Rizsleves tojással (Dzvdzsur) 2 személyre
Hozzávalók: 15 dkg rizs, 1,2 l forró víz, 2-3 evőkanál olaj, 2 db tojás, 1fej vöröshagyma, 20 dkg darált marhahús, só, zöldfűszer (bazsalikom/petrezselyem), őrölt piros paprika.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, szintén pirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával és felöntjük forró vízzel. Miután felforrt, beletesszük a rizst, megkeverjük és tovább főzzük. Három perccel a leves elkészülte előtt beleütjük a nyers tojásokat, és addig főzzük, míg a tojásfehérje megkeményedik. Tálalás előtt megszórjuk bazsalikommal. |
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|