Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661157
   « Vissza

Szolgál és véd

 « Rendőrségi hírek 
2008. október 16.
 
Szolgál és véd Krammer György alezredes azok közé a rendőrök közé sorolható, akik nagyon komolyan teszik a dolgukat. A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjeként az elmúlt egy esztendőben rengeteget tett a zuglói közbiztonság erősítéséért. Ha pedig futballmezt húz, és beáll a kapuba, akkor szinte lehetetlen neki gólt lőni. Krammer György ugyanis imád focizni, és korábbi állomáshelyén, a XXII. kerületben rendszeresen védett is a rendőrcsapatban. Arrafelé ugyanis egy civil szervezet jóvoltából nagy hagyománya volt és van a rendvédelmi szervek (a rendőrök, tűzoltók), illetve a köztisztviselők, közalkalmazottak focipályán történő összecsapásának.
A szervezők: Rátonyi Gábor, a sportbizottság elnöke, Zajtay Béla tűzoltóparancsnok, Krammer György rendőrkapitány Krammer György alig több mint egy éve vezeti a zuglói kapitányságot, és ennyi idő bőven elég volt számára, hogy megismerje a kerületet. Innen pedig csak egy lépés volt, hogy felvesse, mi lenne, ha Zuglóban is hagyományt teremtenének a közbiztonság terén együttműködő szervezetek focitornájából. Az ötlete pedig mind a tűzoltók, mind pedig a képviselő-testület sportbizottságának tetszését elnyerte, így október 10-én a BVSC-pályán meg is rendezhették az első Zuglói Sportnapot. A kispályás focitornán 2×10 perces meccseket játszottak a csapatok. Méghozzá mindenki mindenki ellen, így a torna végeredményét a győzelmek száma döntötte el. A szervezők (a rendőrség és a sportbizottság) a rendőrök, tűzoltók, képviselők és köztisztviselők mellett a polgárőrök, kerületőrök részvételére is számítottak, de ők (pontosabban a két szervezet vezetősége) október 10-én éppen hazafelé tartottak New York-ból, ahol a kinti civil közbiztonsági szervezet működését tanulmányozták. Akadt még egy akadály, amely a lebonyolítást nehezítette: október 9-10-én Budapest adott otthont a NATO-csúcstalákozónak, és ez több zuglói rendőr számára is pluszmunkát jelentett. Krammer György kapitány terve szerint a Zuglói Sportnapokon a rendőrség három csapatot is indított volna, egyet bűnügyisek, egyet a közrendvédelmisek, egyet pedig rendőrnők alkottak volna. A csúcstalálkozó miatt azonban az előbbi kettőt össze kellett vonni, így az I. Zuglói Sportnapon öt csapat: egy-egy női és férfi rendőr-, egy tűzoltó, egy képviselők alkotta csapat és a Polgármesteri Hivatal dolgozóiból verbuvált együttes küzdött meg a helyezésekért.
A győztes rendőrcsapat A villámtornán a rendőrök férfi csapata szerepelt a legjobban. Minden ellenfelüket legyőzve veretlenül nyerték meg a győztesnek járó kupát. Második helyen a Rátonyi Gábor sportbizottsági elnök által vezetett képviselők csapata lett. Az ő teljesítményüket erősen befolyásolta, hogy a rendőrök elleni rangadón a kapusuk, a kétszeres olimpiai bajnok öttusázó Martinek János (aki persze nem képviselő) egy véletlen baleset következtében súlyosan megsérült. A szárkapocscsont-törést szenvedett sportolót mentő szállította el a helyszínről.
A dobogó harmadik fokára a tűzoltók állhattak fel, míg a Polgármesteri Hivatal dolgozói (mely csapat egy rossz mozdulatból fakadó sérülés miatt létszámhiányosan játszotta végig a tornát) a negyedik lett, megelőzve a rendőrök női csapatát. Ez utóbbi együttes néhány tagja kifejezetten jól kezelte a labdát, de a csapaton még látszott, hogy a hölgyek első ízben játszanak együtt. Gyakorlásra azonban lesz még idejük, hisz Krammer György tervei szerint ezt a sportnapot évente két, esetleg három alkalommal is meg fogják szervezni. A jövőben pedig talán már a polgárőrök részvételére is számíthatnak. (S)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez