Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657252
   « Vissza

Hagymás zsemlegombóc

 « Receptek 
2007. november 6.
 
Hagymás zsemlegombóc Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, 2 zsemle, 2 tojás, 2 dl tejföl, olaj, pirospaprika, só, bors, liszt. A zsemléket (vagy kenyeret) kockákra vágva, kevés olajon megpirítjuk. Az apróra vágott szalonnát kisütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, miután a szalonnát kiszedtük belőle. A tojásokat felverjük, liszttel közepes keménységű tésztát keverünk belőle, majd eldolgozzuk a szalonnával, zsemlekockákkal és sózzuk, borsozzuk. Forró vízben kisebb gombócokat főzünk belőle, mikor a gombóc feljön a víz tetejére, akkor kész. Szűrőkanállal kiszedjük, forró víz alatt átmossuk, majd összekavarjuk a hagymás zsírral, amit előtte megszórunk pirospaprikával. Tejföllel megöntözve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez