CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28830697
|
2007. május 30.
|
|
|
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 6-7 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, olaj, tej, őrölt bors, 2 fej saláta.
A felkockázott húst olajban megforgatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, jól megborsozzuk. Vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. A húst félrehúzzuk a lábosban, a lében lisztet pirítunk, majd tejjel-vízzel felöntjük híg mártásra. Krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk, hozzá hideg salátalevest ajánlunk.
Salátaleves: 1 evőkanál olajat felhevítünk, egy fakanálnyi lisztet pirítunk benne, majd felöntjük egy liter vízzel. 5 cikk fokhagymát apróra vágunk, beletesszük és 20 perc után hozzárakjuk a 4-5-be vágott salátát is. Kissé megecetezzük és 20 percig főzzük. Mikor kihűlt, tejet adunk hozzá és ízlés szerint sózzuk. Kihűtve, hidegen adjuk a fokhagymás hús mellé.
Jó étvágyat kívánunk!
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|