Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656807
   « Vissza

Ikarus évzáró a szponzornál

 « Cikkek és hírek 
2022. december 8.
 

kepfile

A Docler – Ikarus tehetséggondozó programban részt vevő sportolók

   Évet zártak az Ikarus BSE atlétái, ám az idei szezonzáró több szempontból is rendhagyó volt. Egyrészt, mert a pandémia miatt az elmúlt két évben elmaradtak ezek az ikarusos ünnepek. Utoljára 2019 őszének legvégén tudott az atlétikai szakosztály vezetése és stábja a sportolókkal együtt ünnepelni. Három év pedig nagyon hosszú idő. De rendhagyó volt az idei – december 1-jén megtartott – ünnep abból a szempontból is, hogy a mátyásföldi sportegyesület egy külső, a kerület határán kívül eső helyszínen tartotta az évzáróját. A helyszín ezúttal a Docler Holding kőbányai székháza volt. Erre pedig ifjabb Tomhauser István, a szakosztály szakmai vezetője adta meg a feleletet.
   – A Docler Holding már az elmúlt tíz évben is az egyik fő támogatónk volt. Nekik köszönhettük például a konditermünket és a dobópályánkat is. Egy hónappal ezelőtt azonban a céggel való kapcsolatunkat új alapokra helyeztük. Létrehoztunk egy Docler – Ikarus Tehetséggondozó Programot. Ennek keretében minden olyan fiatal versenyzőnket támogatni és menedzselni tudjuk majd, aki kijutott valamelyik világversenyre, vagy akinek esélye van rá, hogy résztvevője legyen egy ilyen eseménynek.

   – Első körben 15 ikarusos fiatal került bele a programba, a legfiatalabb mindössze 15 esztendős, de benne van például a tokiói olimpikonunk, Wagner- Gyürkés Viktória is. Azon az
egyeztetésen merült fel, hogy ismét meg szeretnénk tartani majd az évzáró ünnepségünket, Nemes Tamás pedig, a Docler Holding kommunikációs vezetője felajánlotta nekünk a cég Expo téri nagytermét. 

  December 1-jén kizárólag az idősebb sportolókat hívták meg a rendezvényre, mint ahogy azt Amler Zoltán, a szakosztály elnöke elmondta, a fiatalabbaknak majd máskor tartanak egy külön szezonzárót. Az ünnepi eseményen részt vett többek között Kovács Péter polgármester, a szakosztály tiszteletbeli elnöke, Gyulay Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Korompai Péter és Sátor László, a Budapesti Atlétikai Szövetség elnöke és főtitkára, illetve a korábbi világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó (ifjabb Tomhauser István tanítványa), dr. Baji Balázs, akit nemrég neveztek ki a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai és sportstratégiai vezérigaztó-helyettesének.

   A rendezvényen az idén 46 esztendős atlétikai szakosztály vezetői és a vendégek is értékelték az elmúlt évet, amely ismét sikeresnek bizonyult. Egyrészt, mert a szakosztály létszáma tartósan a négyszáz fő körül tudott maradni, és ezt még a pandémia sem tudta lecsökkenteni. Másrészt, mert 2022- ben összesen 347 alkalommal adtak át valamilyen érmet a
szakosztály sportolóinak. Az évzáró ünnepségen az idén eredményes sportolókat személyesen is köszöntötték.

  A Kiemelt Atlétikai Program keretében támogatott kertvárosi sportolók közül Wagner-Gyürkés Viktória idén kilencszer futott új egyéni csúcsot, és a müncheni Európa-bajnokságon is a kilencedik lett 5000 méteren. Pap Márk 100 és 200 méteren is olyan időt futott, melyre magyar vágtázó húsz éve nem volt képes, illetve Rapai Fanni idén beverekedte magát a 4×400 méteres magyar női váltóba, melynek tagjaként tizedik lett a müncheni multisport Európa-bajnokságon.

 Az ikarusos évzárón bemutatták a Docler – Ikarus Tehetséggondozó Program résztvevőit is, Wagner-Gyürkés Viktóriát, Pap Márkot, Rapai Fannit, Molnár Csabát, Papp Zsófiát, Polyák Zoltánt, Takács Gergőt, akik idén részt vettek valamilyen korosztályos vagy felnőtt világversenyen, illetve Auer Zoltánt, Horváth Csabát, Kovács Noelt, Kovács Lászlót, Molnár Ádámot, Táborszki Bálintot, Petró Ádámot és Solymári Mátét, akiknek a szakmai stáb szerint jövőre lesz erre komoly esélye.
                                                                                                                                                     Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez